donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

divendres, 18 de març del 2011

PETICIÓ de carrer FEDERICA MONSENY. "Amb nom de dona, Dóna'm un carrer!"

A la nostra associació DonaBalàfia, juntament en col·laboració amb l' AVV de Veïns i Veïnes i la seva vital Vocalia de la dona, estem portant a terme un treball de recuperació de la memòria històrica de les dones de ciència, escriptores, pedagogues, pintores, esportistes...  lleidatanes i d’arreu, de principi de segle i de tots els temps.  Això ens ha portat a assabentar-nos dels noms de moltes dones oblidades i poc reconegudes.
Des de DonaBalàfia associació agafem el testimoni de la Lara Rosell, que va fer un estudi sobre els noms dels carrers de Lleida que va ser guardonat en diverses ocasions. En aquest estudi, es constata que Lleida és una de les ciutats amb menys noms de dona als seus carrers. Per a més informació, us podeu dirigir al Campus de Cappont de la UdL. La investigació porta el nom :

"Amb nom de dona, Dóna' m un carrer!
Proposem, amb el beneplàcit de les entitats veïnals públiques i privades, que el nou Vial en construcció per arribar al nou Pavelló de Balàfia i els carrers i places del polígon SUR19 es "bategin"  tots ells amb noms de dones.
En aquest cas, el nom d’una dona PIONERA del nostre país va ser la Primera Ministra de Sanitat de l’ Estat Espanyol. No té el seu nom en cap carrer de Lleida, segons ens consta i si les dades que tenim són correctes.  Es tracta de la Sra. Federica Montseny. Si més no, aprofundirem en la tasca a la qual som sensibles, per la visibilització de la dona i la seva aportació històrica i actual a la nostra ciutat i país.
  
http://video.google.com/videoplay?docid=-1859349892975485507#