donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimarts, 8 de març del 2011

Manifest 8 de març 2011, DonaBalàfia Associació i Vocalia de la Dona AVV Balàfia

Des de DonaBalàfia Associació i la Vocalia de la AVV de Balàfia proposem aquest  MANIFEST que us adjuntem per fer-ne difusió  per tal de recollir les aportacions de moltes dones i de reivindicar el dia 8 de març com un dia de lluita per a l'emancipació i l' erradicació de les desigualtats de les dones.
Manifest 8 de març 2011
DonaBalàfia Associació i Vocalia de la Dona AVV Balàfia
El final del s.XIX es caracteritzà pel desenvolupament de la indústria i de les reformes socials. També va ser el moment de l’explosió del feminisme, sobretot a Anglaterra. Els diversos moviments feministes van culminar amb l’obtenció del vot per a les dones a Anglaterra el 1920. La creixent industrialització, el treball remunerat i l’accés al control de la natalitat van fer que les dones tinguessin menys fills, canviessin d’hàbits i disposessin de més temps per a elles. Així va continuar el procés de transformació en la «dona moderna» iniciat a partir de la Revolució Francesa. Les dones poc a poc prenen consciència de la pròpia individualitat.
El segle XX ha estat un segle en què les dones, també les catalanes,  han sofert molts canvis i contradiccions, des d'aconseguir el dret de vot fins a la incorporació plena al treball remunerat i al mercat laboral, passant per la difícil compatibilització de la jornada de treball amb la labor que sempre han assumit, concedida per naixement, de la cura de la família, de les criatures i de la gent gran. Un segle que no les ha 'marcit', perquè són supervivents, però que les ha invisibilitat. És ínfim el percentatge de dones de totes les especialitats que apareixen en els diccionaris, les enciclopèdies, els llibres de text o els llibres d'història de l'art, la ciència, l'esport, la filosofia, la literatura, el teatre, els carrers, places i jardins de les nostres ciutats ... (...) Cal, doncs, començar una labor de recuperació de la memòria femenina, rescatar de l'oblit les nostres àvies, les nostres mares i les nostres germanes, per tal de construir una genealogia femenina en català (no una genealogia de la malentesa cultura patriarcal que inclogui algunes dones adoptades) i, d'aquesta manera, visibilitzar la història de les dones a la nostra terra, ho hem de fer per a les nostres filles i fills.
Les dones d’avui donem una resposta a la realitat històrica i social, així com a una voluntat de futur, avalada majoritàriament pels representants democràtics del poble de Catalunya, al seu Parlament, als Ajuntaments i a tots els llocs on la societat civil està representada, aquesta constatació ha d’incloure a les i als  polítics.
Amb aquest MANIFEST nosaltres demanem una acció positiva per a visibilitzar a les dones que han destacat socialment, culturalment, políticament, etc. per donar major projecció i noves i majors cotes en la perspectiva de gènere en la lluita per la igualtat home-dona, i que la nostra ciutat, Lleida, no sigui la ciutat catalana coneguda per ser on hi ha menys carrers amb nom de dona.
Cal, doncs, actuar amb coherència. En aquest sentit, avui 8 de març de 2011, DonaBalàfia Associació i Vocalia de la Dona AVV Balàfia :
1) Fem una crida a totes les associacions i organitzacions que assistiran als actes programats per la diada en commemoració del 8 de març perquè és manifestin, què vagin més enllà i segueixin una línia coherent amb aquest compromís veritable amb la igualtat entre homes i dones.
2) Perquè les associacions de dones renovin l’esforç col•lectiu que pressioni a la societat i als partits polítics per avançar en el projecte nacional compartit entre dones i homes i que siguin protagonistes de les actituds transformadores que necessita aquest moment històric.
3) No deixem que  arguments com la crisi econòmica , la cultura, la ètnia o la religió  redueixin ni un sol dels drets aconseguits que són i això ho hem de tenir clar,  per a totes les dones, nenes i  àvies de qualsevol condició social, cultural, ètnica o religiosa.

3) Apel·la a tots els lleidatans i lleidatanes a prendre consciència de la situació d’agressió física i psicològica que viuen moltes dones. Cal esmerçar tots els esforços per eliminar la violència masclista, veritable xacra social. Accions positives per afavorir a les víctimes i mesures contundents contra qui la exerceix i practica.
Ni una passa endarrere, FERMES COM LA NOSTRA TERRA !!!
VISCA LES DONES DE LLEIDA !!!
Lleida, 8 de març de 2011