donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

diumenge, 27 de març del 2011

La Dona a Europa

 European Union 2011 PE-EP/Pietro Naj-Oleari.- Una dona camina davant del cartell del Dia Internacional de la Dona del Parlament Europeu

Segons l'informe de Mariya Nedelcheva, la renda mitjana de les dones en la UE se situa un 15% per sota de la dels homes, arribant fins a un 25% en el sector privat. Una ciutadana europea ha de treballar una mitjana de 418 dies naturals, 53 dies més que l'home, per guanyar el mateix en un any natural. A més, la crisi financera està afectant més a les dones, ja que dos terços dels 63 milions de desocupats de 25 a 64 anys que hi ha en la UE són dones. 

Noruega, un model a seguir
Noruega apareix com l'exemple de bones pràctiques en el seu sistema de quotes. El país nòrdic aplica des del 2003 una política de quotes per assegurar la paritat en els consells d'administració de les empreses, un exemple que també han seguit Espanya i França. Però la majoria de països europeus disten molt d'aquesta situació i només un 3% de les grans empreses europees estan dirigides per una dona. L'informe proposa als Estats membres que prenguin mesures eficaces, per exemple quotes, per garantir una millor representació de les dones en les grans empreses amb cotització en Borsa i en els consells d'administració de les empreses en general, especialment en aquelles que tinguin participació pública. Pel que fa a la representació política de la dona, l'Eurocambra demana que es fixin en aquest cas objectius vinculants que garanteixin la representació equitativa d'homes i dones, assenyalant que l'ús de quotes electorals té efectes positius. Cal destacar que el PE només està representat per un 35% de dones.