donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

divendres, 9 d’agost del 2013

Vera Rubin i l'empenta dels pares pel progrès de les seves filles. Va demostrar l'existència de la matèria fosca.


Vera Cooper Rubin  va nèixer a Filadèlfia el 23 de juliol de 1928) és una astrònoma a estatunidenca, pionera en l'estudi de les taxes de rotació galàctiques. El seu descobriment de la denominada "corbes planes de rotació" és l'evidència més directa i robusta de la Matèria Fosca. Al calendari Temps de Dones i Dones en el Temps se li va dedicar el mes de juliol.
 
Als deu anys, Vera Rubin ja estava fascinada per les estrelles que veia des de la finestra de la seua casa orientada al Nord de Washinton DC. Son pare, enginyer elèctric, l’animà a seguir amb la seua passió, ajudant-la a construir un telescopi i anava amb ella a les reunions dels astrònoms afeccionats. Amb aquests inicis començaria un viatge per les estrelles que encara no ha acabat.
 http://youtu.be/BoVn5osXSMk
Va ser rebutjada de Princeton per ser dona. Es va convertir en la primera dona contractada a l'Institut Carnegie DTM i va treballar amb Kent Ford. Amb base en les idees de Fritz Zwicky van trobar que totes les galàxies en l'univers - al centre i a la vora - es mouen a la mateixa velocitat perquè es van adonar que hi ha d'haver alguna cosa allà que contribueix a l'atracció gravitatòria de l'univers, o bé el univers hauria d'haver estat volant separats. En altres paraules, la primera evidència de matèria fosca - la substància invisible que sosté l'univers.
El seu missatge per a les noies :"Si realment tens alguna cosa a fer - i potser,  segurament no ha de ser l'astronomia - i realment creus que val la pena fer-ho, hauries de seguir endavant i fer-ho." - Vera Rubin