donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dijous, 1 d’agost del 2013

JOHNNIE REBECCA DANIELS CARR (1911-2008)

Un dels  nostres Projectes, fins ara secret, escriure unes breus històries sobre cinquanta dones que han fet història però,  que, potser,  mai sortiran als llibres, l'emprenta que han deixat val la pena conèixer,   presentem la primera : Johnnie Carr,  va ser una participant activa al boicot als autobusos de Montgomery 1955. 
 
 Rosa Parks and Johnnie Carr, 1986
recordant el boicot de l'any 1955
Johnnie Rebecca Daniels Carr , la més jove de sis germans, va néixer el 1911. Va créixer prop de Montgomery, Alabama, en una finca propietat dels seus pares, John Daniels i Anna Richmond Daniels. Carr va assistir a l'Escola Industrial Montgomery per a les nenes afroamericanes, on es va fer amiga de Rosa Louise McCauley, més tard coneguda com Rosa Parks. Al 1927, quan Carr era al setè grau, l'escola va tancar. Conscient de les dificultats de la seva mare per tirar endavant  a la família des que el seu pare va morir, ella va decidir casar-se a l'edat de setze anys amb Jack Jordan. El  matrimoni va durar poc i Carr va tornar cap a casa de la seva mare amb 2 fills,  va treballar i  va anar a escola mentre la seva mare tenia cura de tota la família. Després d'acabar l'escola secundària,  va  fer un curs d'infermeria pràctica, aquesta  elecció li va permetre guanyar  12 dòlars més a la setmana que quan treballava com a empleada domèstica.  Carr es va convertir en una activista en defensa dels drets humans, formava part de nombrosos clubs i organitzacions,  incloent la NAACP, (Associació Nacional per a l'Avanç de la Gent de Color), on va treballar estretament amb ED Nixon,  amic de la infància de Rosa Parks.   Segons Carr,  el poble ha de tenir l' oportunitat de participar en les coses que pensem que com a ciutadans són importants,  si no defenses els teus drets arribes a ser una persona deprimida i amargada, "nosaltres en una època  no tenien cap oportunitat de participar,   teniem el que se'ns havia donat .... per fi ens vam adonar que no és així la vida, si s'ha assolit a la vida,  si vostè és un ésser humà,  vostè ha de tenir una oportunitat'' (Carr,'' Entrevista'', 527-528). Durant el boicot als autobusos de Montgomery ( Montgomery Bus Boycott 1955) Carr formava part del grup de dones que lluitaven contra la política de segregació racial en el transport públic,  Claudette Colvin, Rosa Parks, servia als comitès i parlava a les reunions massives.  

 Johnnie Carr in 1966
Explica en una entrevista que era una protesta política i social, recorda :'' els que tenien automòbils el compartien,  si altres persones  no tenen cotxe és sacrificarien i caminarien fins al lloc de treball, l'escola, etc.,  sens dubte podríem sacrificar el nostre temps i l'ús dels nostres automòbils per ajudar a transportar aquestes persones i per aconseguir el reconeixement dels nostres drets'' (Carr, 1970). La proptesta va començar el 1 de desembre del 1955 i va acabar oficialment el 20 de desembre del 1956. El 1957 va pronunciar un discurs a les Dones de la Convenció Estatal Baptista d'Illinois on va  descriure el boicot als autobusos i la necessitat de continuar lluitant, d'ajuntar esforços per tal de canviar les lleis  segregacionistes.



Autobús  en el que viatjava Rosa Parks quan fou arrestada el 1955, 
actualment en exhibició al Museu de Henry Ford a Michigan
Al 1967 Carr és va convertir en la presidenta de la Montgomery Improvement Association, creada després de l' arrest de Rosa Parks,  substituint a Luther King desprès del seu assassinat. Ocupà el càrrec fins la seva mort a l' edat de 97 anys. "Quan fas alguna  cosa que saps que te sentit, mai et canses de fer-ho".
Si voleu més informació,  podeu contactar per e-mail thesecrethistoriesproject @ gmail. com.

Johnnie Carr and Rep. John Knight
Cal dir que el 1964 el fill de Carr, Arlam, va sol · licitar una prova a una de les escoles blanques de Montgomery, la qual no és va acceptar i va portar a una reeixida demanda per acabar amb la segregació a les escoles de Montgomery. Des de 1967, Carr també  ha servit com a presidenta de l'Associació de Millora de Montgomery.