donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dijous, 1 d’agost del 2013

Carme Padilla in memoriam

A Catalunya, els moviments veïnals de la dècada dels setanta van tenir una intensitat i una extensió molt destacades i van contribuir clarament a resoldre la transició política a favor de la democràcia. La participació de les dones en aquests moviments va ser molt rellevant i alhora decisiva per a la pròpia existència. Van ser moltes les dones que van col.laborar amb els moviments veïnals, com la Carme Padilla, en aquest període de reconeguda importància per a la història del nostre país.
Si hi ha una dona a Balàfia que ha trencat motlles i ha viscut el fenomen sociològic desenvolupat al nostre barri aquesta és la Carme. Dóna resident al carrer Cartoixà Telm, des de  la seva construcció. És testimoni directe de la transformació de la vida quotidiana, de les dones i homes de Lleida.
Trepitja les voreres de Balàfia, envoltada de Glamur, representa una època quan l’esperit de servei al  barri convidava a la participació. Els socis i sòcies li hem       d’ agrair el seu tarannà, la seva causa comuna per mantenir i millorar, si cap, el nivell de benestar de tots els veïns i veïnes.
Fent pinya en moments difícils per defensar els interessos necessaris i mantenir la pau social. Focalitzat amb ella hi ha un reconeixement per part de la Vocalia de la Dona de l’ Associació de Veïns i de DonaBalàfia Associació a les dones que com ella han fet  BALÀFIA AMB L’ ASSOCIACIÓ.
Moltes gràcies, de veritat !
Esperem que amb aquest record  contribuïm a construir la participació femenina que és a l'origen de moltes escoles, mercats, equipaments esportius, jardins, centres de salut i d'atenció a les dones que han humanitzat - o potser seria més precís dir feminitzat - els nostres barris i  les nostres ciutats.