donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimarts, 20 d’agost del 2013

FESTA MAJOR DE BALÀFIA 2O13 : VISITEU L'EXPOSICIÓ al HALL del Centre Cívic de Balàfia :Quin temps tenim? L'organització de la vida quotidiana. Cedida per l' Institut Català de les Dones. II TROBADA FACEBOOK DONABALÀFIA, patrocina Gimnàs Royal

Les dificultats per harmonitzar la vida laboral, la personal i la familiar han convertit la gestió del temps en una de les qüestions prioritàries per al benestar de les persones. Per què ens falta temps? Com es pot fer compatible la jornada laboral amb les necessitats de cura i atenció de les persones? Qui se n’ha d’ocupar? 
Els rols tradicionals de gènere, que assignaven les tasques de reproducció i sosteniment de la vida a les dones, ja no tenen vigència i és necessària una reorganització del temps per poder garantir el benestar de les persones. 
L’objectiu d’aquesta exposició, cedida per l' ICD,  és explicar de què parlem quan ens referim als usos del temps, tot mostrant els diferents aspectes que hi tenen relació i el lloc central que ocupa la cura de les persones.
Un dels canvis més importants en les relacions entre dones i homes es produeix amb la Revolució Industrial, que instaura una nova organització social centrada en el treball productiu. Al treball reproductiu, imprescindible per la supervivència de totes les persones, s’hi donarà des d’aleshores poca transcendència social. Als homes se’ls relaciona amb l’espai públic, associat a la producció mercantil, i a les dones amb l’espai privat, lligat a l'atenció i la cura de les persones.
Les tasques domèstiques i familiars
 són treball que hem de compartir