donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dissabte, 16 de març del 2013

Premis Mila de Periodisme en premsa escrita per a Neus Martí i Mikel Arístregi :“cal continuar celebrant el Dia Internacional de les Dones” i cal seguir fent “iniciatives per aconseguir la plena igualtat de gènere”.

foto Hermínia Sirvent
La periodista Neus Martí ha estat guardonada en la categoria de premsa escrita amb el reportatge “La Guerra en Femení”, publicat al suplement Lectura del Diari Segre. En categoria audiovisual, el treball guanyador ha estat “Dones Admirables”, d’Aurora Anton, emès a la Xarxa de Televisions Locals. Mikel Arístregi, per la seva banda, ha estat guardonat en la categoria de fotoperiodisme, per tres de les fotografies incloses en el reportatge fotogràfic “La Guerra en Femení”, concretament les titulades “Experiències”, “Mare i Filla” i “Miliciana”. Finalment, en la categoria de Mitjans Digitals, novetat d’aquesta edició, el premi ha estat per al reportatge “La suave batalla del velo”, de la periodista Ana Torres, publicat a la revista online Fronterad, de periocitat setmanal. El jurat també ha acordat atorgar dos accèssits en categoria de premsa escrita, que en aquesta edició han estat per Cristina Mora i Neus Ràfols. El jurat ha decidit, també, concedir dos accèssits en premsa escrita a dos articles publicat a la Revista Dones Dossier, en l’edició d’estiu 2012, que posen de manifest el paper de les dones periodistes en els mitjans europeus i l’actual precarietat laboral d’aquesta professió, especialment per a les dones.

La VIII Beca de recerca  Cristina de Pizan ha quedat deserta en aquesta convocatòria.
 La Regidoria de Drets Civils, Cooperació i Igualtat convoca una Beca d’investigació amb l’objectiu de donar suport al treball que es desenvolupa en l’àmbit de la igualtat d’oportunitats entre dones i homes i, alhora, incentivar propostes d’actuació en favor de l’equitat de gènere i per a la consolidació d’una societat més justa i solidària. 
El nom d’aquesta beca ret homenatge a Cristina de Pizan (1365-1431), pensadora humanista nascuda a Venècia. Va ser la primera persona que va aconseguir viure de la seva professió com a escriptora. Va destacar per les seves obres polítiques, pacifistes i poètiques. Defensà els drets de les dones i va lluitar contra la misogínia. La seva obra més coneguda és el Llibre de la ciutat de les dames.
La violència contra les   dones a  Lleida  als segles XIII, XIV i XV Una anàlisi a través dels    Llibres de Crims  del Tribunal de Coltellades. Treball Becat:   VI Beca de recerca  Cristina de Pizan treball realitzat per  Eva Lega i Vidal i Iolanda Teixidó i Morguí
Tutora: Antonieta Jarné i Mòdol
Octubre de 2011