donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dissabte, 12 de novembre del 2011

Semana de la Ciencia 2011 - . Margarita Salas, professora d'investigació del CSIC, va ser deixeble de Severo Ochoa Margarita Salas (conferència)

Del 18 al 27  de novembre se celebra la 16a edició de la Setmana de la Ciència. Margarita Salas, professora d'investigació del CSIC,  prestigiosa bioquímica espanyola que va inaugurar el curs 2009-2010 a la UdL

La bioquímica asturiana i professora d'investigació del Centre Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) Margarita Salas Falgueras va ser l'encarregada d'obrir el curs acadèmic 2009-2010 a la Universitat de Lleida. L'acte oficial tingué lloc el 22 de setembre de 2010, a la Sala d'Actes de l'edifici del Rectorat.
Salas pronuncià una lliçó inaugural titulada Mujer y ciencia, en què repasà les principals figures femenines en l'àmbit científic: des d'Hypatia d'Alexandria fins a la premi Nobel de Medicina Rita Levi Montalcini.
Margarita Salas és la primera dona espanyola que ha ingressat a l'Acadèmica Nacional de Ciències dels Estats Units. Deixeble de Severo Ochoa, ha desenvolupat la seua tasca investigadora en l'àmbit de la biologia mol·lecular. Salas va impartir durant 23 anys l'assignatura de Genètica Mol·lecular a la Facultat de Químiques de la Universitat Complutense de Madrid. Actualment és investigadora Ad Honorem al Centre de Biologia Mol·lecular Severo Ochoa, on continua treballant amb el virus bacteriòfag Phi29.
 Entre els nombrosos guardons que ha rebut al llarg de la seua carrera destaquen el Premi Nacional d'Investigació Ramón y Cajal (1999) i el premi Carlos J. Finley de la UNESCO (1991).
 Salas considera que les dones cada cop tenen més presència a les carreres científiques i els centres públics de recerca, "tot i que encara existeixen desviacions, particularment als càrrecs més alts". La investigadora recorda que el col·lectiu femení representa el 53% de la Universitat, però només ocupa el 34% de les places de professor titular i el 15% de les càtedres.