donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

diumenge, 13 de novembre del 2011

20 novembre 2011. Dia Universal dels Drets dels Infants

El 1954 l'Assemblea General va recomanar (resolució 836 IX) que tots els països instituïssin el Dia Universal de l'Infant, data que es dedicaria a la fraternitat i a la comprensió entre els infants del món sencer i es destinaria a activitats pròpies per promoure el benestar dels nens i nenes del món. L'Assemblea va suggerir als governs que celebressin el Dia en la data que cada un d'ells estimés convenient. El dia 20 de novembre marca la data en què l'Assemblea va aprovar la Declaració dels Drets de l'Infant  el 1959.Al setembre de 2000, durant la Cimera del Mil · lenni, els líders mundials van elaborar els vuit objectius de desenvolupament del Mil · lenni (ODM), que abasten des de la reducció a la meitat de la pobresa extrema fins a la detenció de la propagació del VIH / SIDA i la consecució de l'ensenyament primari universal per a l'any 2015. Encara que els objectius del Mil · lenni estan dirigits a tota la humanitat, es refereixen principalment a la infància. En UNICEF indiquen que sis dels vuit objectius incumbeixen directament a la infància i que la realització dels dos últims també portarà millores fonamentals a les vides dels nens i nenes. (Objectius de Desenvolupament del Mil · lenni, UNICEF) 

Drets dels Infants són aquells drets que tenen les i els nens i adolescents. Tots i cadascun dels drets de la infància són inalienables i irrenunciables, de manera que cap persona pot vulnerar o desconèixer sota cap circumstància. Diversos documents consagren els drets de la infància en l'àmbit internacional, entre ells la Declaració dels Drets del Nen i la Convenció sobre els Drets del Nen.AntecedentsLa idea de crear els drets de l'infant va circular en alguns mitjans intel · lectuals durant el segle XIX. Un exemple d'això va ser la referència que va fer l'escriptor francès Jules Vallès en la seva obra El nen (1879), i més clarament la reflexió sobre els drets de l'infant que va realitzar Kate D. Wiggin a "Children 's Rights" (1892).En aquest ambient receptiu, en les dues primeres dècades del segle XX van circular diverses declaracions dels drets del nen, de vegades en forma literària o bé com resolucions d'organitzacions científiques i pedagògiques. De caràcter sistemàtica, va ser la Declaració de Ginebra de 1924, redactada per Eglantyne Jebb fundadora de l'organització de Nacions]] el 26 de desembre de 1924.Les Nacions Unides van aprovar el 1948 la Declaració Universal dels Drets Humans que, implícitament, incloïa els drets dels nens i nenes, però, posteriorment es va arribar al convenciment que les particulars necessitats dels nens i nenes havien d'estar especialment enunciats,  abans, s' havia decidit que el Fons Internacional d'Emergència de les Nacions Unides per als nens (UNICEF) continués la feina de casa com a organisme especialitzat i permanent per a la protecció de la infància (denominant oficialment Fons de les Nacions Unides per la Infància).A partir de 1979, en ocasió de l'Any Internacional de la Infància, es va començar a discutir una nova declaració de drets del nen, fundada en nous principis. A conseqüències d'aquest debat, el 1989 es va signar a l'ONU la Convenció sobre els Drets de l'Infant i els protocols facultatius que la desenvolupen:
    
Protocol facultatiu de la Convenció sobre els Drets dels Infants relatiu a la venda d'infants, la prostitució infantil i la utilització d'infants en la pornografia Drets del nen, a partir de la promulgació de la Convenció de 1989 s'ha anat adequant la legislació interna de tots els països del món als principis contemplats en la Declaració. Encara que la legislació i el sistema jurídic de cada país sol ser diferent, gairebé la totalitat dels països han anat consagrant mesures especials per a la seva protecció, a nivell legislatiu i fins i tot drets constitucionals.  


 Drets del Infants:
    
Els
Infants tenen dret a la vida.
    
Els
Infants tenen dret al joc.
    
Els
Infants tenen dret a la llibertat ia compartir els seus punts de vista amb altres.
    
Els
Infants tenen dret a donar a conèixer les seves opinions i manifestar les seves idees.
    
Els
Infants tenen dret a una família.
    
Els
Infants tenen dret a la protecció durant els conflictes armats.
    
Els
Infants tenen dret a la llibertat de consciència.
    
Els
Infants tenen dret a la protecció contra el descuit o tracte negligent.
    
Els
Infants tenen dret a la protecció contra el treball infantil.
    
Els
Infants tenen dret a la informació adequada.
    
Els
Infants tenen dret a la protecció contra el tràfic i el segrest.
    
Els
Infants tenen dret a conèixer i gaudir de la nostra cultura.
    
Els nens i nenes tenen dret a la protecció contra les mines terrestres.
    
Els nens i nenes tenen dret a la protecció contra totes les formes d'explotació.
    
Els nensi nenens tenen dret a créixer en una família que els doni afecte i amor.
    
Els nens i nenes tenen dret a un nom i una nacionalitat.
    
Els
Infants tenen dret a l'alimentació i la nutrició.
    
Els
Infants tenen dret a viure en harmonia.
    
Els
Infants tenen dret a la diversió.
    
Els
Infants tenen dret a la llibertat.
    
Els
Infants tenen dret a la pau mundial.
    
Els
Infants tenen dret a la salut.
    
Els
Infants tenen dret a no ser discriminats per sexe, credo, ètnia o ideologia.
    
Els
Infants tenen dret a l'educació.