donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dilluns, 14 de novembre del 2011

III CAMINADA de la MARXA NÒRDICA 2011

Amb la proclamació de la República, l'abril de 1931, la igualtat dels sexes va passar a ser una possibilitat real amb l'aprovació de la nova constitució. En les eleccions celebrades el juny del mateix any van ser elegides dues dones diputades Clara Campoamor (Partit Radical) i Victòria Kent (Esquerra Republicana): dues dones d' entre un total de 465 diputats.

VEGEU EL REPORTATGE

 MARXA NÒRDICA Beneficis: • Producció de líquid que lubrica i engreixa les articulacions. • Alliberem les tensions i rigideses articulars eliminant tensió sobre el disc intervertebral. • Desenvolupem la potència, resistència i elasticitat, millorant així el funcionament i sosteniment de l'esquena.


La Marxa Nòrdica és una assegurança per a la columna vertebral disminueix la càrrega excessiva en els peus, turmells, genolls, pelvis i columna vertebral. Si es compara amb el córrer lliurement "jogging", la càrrega sobre les articulacions inferiors i columna vertebral, és 2,5 vegades menor. La musculatura permet que la columna vertebral pugui realitzar moviments de flexo-extensió, lateralitat i rotació. L'ésser humà pateix molt de mal d'esquena. Moltes persones que treballen utilitzant la força del seu cos es queixen de "dolor lumbar". Normalment la raó dels dolors són els esforços unilaterals, perquè el treball físicament dur càrrega només una part del cos i com a conseqüència un enfortiment erroni d'un sol grup muscular. La manca de moviment provoca rigidesa, contractures musculars, falta de to muscular arribant al desequilibri corporal, fins i tot poden arribar a causar neuràlgies. Els programes de rehabilitació multidisciplinària i preventiu han mostrat millores en la lumbàlgia crònica, fibromiàlgia, dolor crònic i artritis reumatoide. Una de les peculiaritats del Nordic Walking és el moviment rotacional o torsió de la columna vertebral. Descrivint com el moviment oposat de la cintura pèlvica enfront de la cintura escapular sent el centre de la rotació la vèrtebra dorsal D7. La suau rotació de les espatlles contra el maluc manté als discos intervertebrals en marxa. Obtenint major flexibilitat i resistència de la columna vertebral.