donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

diumenge, 20 de novembre del 2011

III Marxa Nòrdica, dedicada a rememorar el “Lent Caminar dels Drets de les Dones” 80 anys del vot femení

Avui diumenge dia 20,  s'ha celebrat la darrera caminada d’aquest any de les avalades per la Coordinadora Lleida Camina. Concretament, la III Marxa Nòrdica, organitzada per l’Associació de Veïns i Veïnes de Balàfia, Centre Excursionista de Lleida, Associació Amics de la Seu Vella, Dona Balàfia i Grup EFIS. Aquesta caminada pretén divulgar les avantatges de caminar amb bastons, ja sigui pel camp com per la ciutat i a la vegada vol rememorar un fet històric,  els 80 anys de la consecució del vot femení a l'estat espanyol. La primera marxa nòrdica fou visitar els escenaris de la famosa batalla d’ Ilerda, que posà l’any 49 aC a la nostra ciutat en el mapa romà. La segona fou per recórrer els escenaris del setge de l’exèrcit napoleònic a la ciutat en el bicentenari de la seva conquesta esdevinguda l’any 1810. La tercera vol recordar el 80 aniversari de la proclamació de la II República espanyola, però ho vol fer en clau feminista, ja que l’any 1931, entre d’altres millores progressistes la nova constitució va portar per primera vegada en aquest país el dret a votar de les dones; precisament la plaça que Lleida té dedicada a Clara Campoamor ha estat l’escenari de la roda de premsa de presentació de l’activitat esportiva-cultural, que ha partit a les 9,30 del Parc de Santa Cecília del Turó de la Seu Vella i ha donat una peculiar volta a Lleida, passant per la majoria de carrers que tinguin elements femenins destacats, per finalitzar als Jardíns de les Magnòlies de Balàfia al costat de la petita plaça en  record de Carmen Amaya.
La tercera edició del programa de Lleida Camina permet novament fer un balanç positiu, ja que al llarg de l’any s’han organitzat tretze caminades, amb una mitjana de 300 persones algunes ja clàssiques, lúdic esportives i solidàries, la del 8 km per reivindicar la declaració de Patrimoni Mundial per al Turó de la Seu Vella, la de la Mitja de Balàfia “Festa de l’Esport i la Salut” i la de la Diabetes.


US ESPEREM PER LES PROPERES DE L'ANY VINENT !!!