donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dissabte, 23 de juliol del 2011

Lleida World Extrem. L'expedició CONCLOU

L'expedició ja està de tornada, amb satisfacció i contenta per haver aconseguit el repte proposat. Esperem  veure publicada la seva crònica on ens expliquin de primera mà les sensacions viscudes.

                                                              Construcció de la presa Gibe III

Quin sentit té aquesta expedició?
Doncs bé,  Lleida Word Extrem en la seva filosofia de carreres extremes es va plantejar el repte d'anar una mica més lluny, de fugir de la competició i de les curses organitzades per buscar el costat més humà, córrer per una idea, donar un altre sentit als seus projectes i en aquest cas, poder córrer en aquest lloc tan ancestral i gairebé desconegut, aportar de la millor manera que saben fer-ho, la reivindicació i la protesta. Córrer al costat d'aquests pobles nadius que aviat veuran la seva existència amenaçada.
La història es remunta amb el projecte de la construcció del que serà la presa més gegantina sobre les aigües del riu Omo, al sud d'Etiòpia. La Gibe III, com així es coneix a la colossal presa, l'estan construint tres gegants occidentals: la Xina, Europa, i el gegant nord-americà.
És un dels projectes més destructius que s'estan construint al món. S'està aixecant en un enclavament natural excepcional, fins i tot, la vall del Baix Omo va ser declarat patrimoni de la humanitat per la mateixa UNESCO. Algunes organitzacions ecologistes s'estan fent ressò de la polèmica construcció, i estan portant a terme diverses protestes a causa, sobretot, a la destrucció del medi natural que suposarà. Aquestes organitzacions posen en segon, tercer o últim lloc a les persones, o ni tan sols les s'esmenten o es refereixen a elles com "indígenes". Però la destrucció, la catàstrofe amb majúscules, en Gibe III, té nom de persones, de famílies, d'homes, de dones, de nens, de pobles sencers;
Mig milió d'etíops viuen al baix Omo. La seva alimentació depèn dels cicles de crescuda del riu. Quan la inundació del riu Omo es retira, sembren els seus cultius i el bestiar pasta a la plana de la inundació. Amb la presa, ja no hi haurà crescudes, ja no s'inundaran les terres, ja no podran sembrar, ja no podrà pasturar el bestiar, ja no podran menjar. Aquesta serà la seva catàstrofe. A ells ningú els va consultar sobre la presa. I ningú els ha donat opcions. Senzillament no compten!
 Aquesta, és la mateixa Etiòpia en la qual avui s'estan morint de fam  sis milions de persones, la mateixa en què les dones dediquen entre quatre i vuit hores cada dia de la seva existència a buscar aigua. La mateixa en la qual un milió de persones estan assistint amb les dents estretes, al robatori impune de les seves terres, la seva aigua, i el seu futur.En aquesta cursa no hi ha classificacions, ni primer ni últim, és simplement la cursa de la vida. Cada paratge, cada paraula percebuda, cada habitant conegut i cada somriure apreciat, serà la recompensa que el nostre equip es durà a casa. El projecte de Lleida World Extrem conclou amb un registre audiovisual que ens acostarà a tots aquesta realitat viscuda. ​ ​Qui sap si les i els components de Lleida World Extrem, seran els últims a recórrer aquestes terres verges condemnades a desaparèixer ...

  L'equip  expressa :
Us donem les gràcies a totes i tots per seguir el bloc, estar pendents de les notícies que us anaven arribant i pel vostre suport incondicional.
Nosaltres: Us donem la Benvinguda a casa vostra !