donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dissabte, 10 de març del 2018

Vols saber perquè vam fer la vaga feminista?

Vols saber perquè vam ferm la vaga feminista?  
 Aquest 8 de març de 2018 vam estar tots i totes interpel·lades a sumar-nos a la convocatòria d’una vaga feminista que els moviments feministes convocaren i que va anar més enllà del lloc de treball. Va incloure el treball de cures i atenció a les persones, l’activitat estudiantil i també una vaga de consum. Es va voler visibilitzar  les reivindicacions del dret a una vida lliure de violències i la denúncia de totes les violències sexuals, el dret al propi cos i a viure amb llibertat la nostra sexualitat, que el drets de ciutadania no estiguin vinculats a la regularització que marca la Llei d’ Estrangeria. 
 La idea darrera d’aquesta convocatòria va ser posar la vida de les persones al centre, la vida quotidiana té moltes més dimensions que la laboral. Les desigualtats i opressions són presents en TOTES aquestes dimensions. Dit d’una altra manera, i recorrent a l’eslògan que catalitzà la segona onada feminista dels setanta: allò personal és polític.  
Per saber-ne més:
Varela, Núria. Cansadas: [una reacción feminista frente a la nueva misoginia].  Barcelona: Ediciones B, 2017   El document recull la frustració de tota una generació de dones crescudes sota el ‘vel de la igualtat’: la falsa creença que la societat occidental és igualitària i per tant el feminisme i la seva lluita ja no són necessaris. L’autora recopila tot un seguit d’indicadors econòmics i socials que posen de manifest que la situació de les dones al segle XXI dista molt de ser igualitària.  Les dones estan cansades de la violència que reben pel simple fet de ser dones, estan cansades de la nova misogínia que presenta formes més subtils com els micromasclismes, estan cansades de no tenir, perquè se’ls ha fet responsables del treball reproductiu i de cura, i, finalment, estan cansades d’estar cansades.  L’objectiu d’aquesta obra, que recull articles, reportatges i reflexions de l’autora,  és provocar una presa de consciència i fer una crida a l’acció. 

No acceptem que els nostres cossos siguin utilitzats com reclam publicitari. Les marques utilitzen els nostres cossos per vendre els seus productes. Denunciem aquesta pressió i la “taxa rosa” sobre els productes femenins.