donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimarts, 20 de març del 2018

21 de març, DIA MUNDIAL DE LA POESIA.NOSALTRES RECORDEM A MONTSERRAT ABELLÓ

Inici de l'Any Montserrat Abelló 
Montserrat abelló.fotografia Txema Salvans
Aquesta efemèride, impulsada des de la Institució de les Lletres Catalanes conjuntament amb els hereus de l’escriptora, ha estat declarada, amb altres celebracions literàries, commemoració oficial pel govern de la Generalitat de Catalunya. La comissària de l’Any Montserrat Abelló és la doctora Laura Borràs, actualment, diputada del Parlament de Catalunya.
La pàgina web www.anymontserratabello.cat, el compte de twitter @AnyMabello i els continguts principals de l’Any són els que volen aconseguir el ressò que és mereix aquest esdeveniment. 
Compromesa amb la seva paraula de dona i de dona compromesa, la divisa amb què solia començar tots els recitals destil·la l’esperit del seu tarannà personal i literari: “Visc i torno / a reviure / cada poema, / cada paraula. / Estimo tant / la vida / que la faig meva / moltes vegades”, amb una poètica essencial fonamentada en el ritme intern de les paraules i la senzillesa concisa més contundent, és a dir: “en la poesia dic la meva veritat”.
Autora d’una dotzena de llibres, d’una trentena de títols traduïts i d’autotraduccions, Montserrat Abelló va viure la República, la Guerra i l’exili –com “unes vacances massa llargues” d’una vintena d’anys a Xile- i el retorn a Catalunya, l’any 1960, desitjosa de veure el seu país amb l’assoliment dels màxims drets socials, culturals i polítics. D’aquí arrenca, en primer lloc, la reivindicació feminista i, simultàniament, el seu catalanisme més ferm i cívic.