donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimecres, 8 de febrer del 2017

SOPAR DE LA FESTA DE LES ÀGUEDES A BALÀFIA

Diu la tradició que Santa Àgueda és la patrona de les dones en general i molt especialment de les que estan a punt de criar. També és la patrona dels campaners, de les bugaderes i rentadores de riu i d’alguns pastors del Pirineu. En molts indrets de la nostra geografia també se la té per l’advocada contra els incendis. En l'actualitat se l'invoca perquè protegeixi les dones dels perills que les amenacen, especialment dels maltractaments, i també de les malalties més freqüents entre el col·lectiu  femení, com el càncer de pit.
Al voltant del 5 de febrer moltes poblacions de la geografia catalana celebren aquesta festivitat dedicada a la patrona de les dones: Santa Àgueda. La festa, sembla ser una romanalla de les festes Matronals romanes, té per principal característica la reunió de les dones en un àpats i la inversió dels papers socials entre homes i dones. Aquell dia "manen" les dones.
A Balàfia no fartarem a la cita
el divendres 10 de febrer al voltant de les 21:30h
 ens trobarem al 
Centre Cívic a la Sala d'Actes
per celebrar la
“Festa de les Àguedes” 
aquest apunt volem que serveixi per agrair al 
DUO PASSION
(Mònica i Joan)
LA SEVA GENEROSITAT
GRÀCIES