donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dilluns, 27 de febrer del 2017

Commemoració del Dia Internacional de les Dones.Declaració Institucional

Aquest 2017, en motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones, la Comissió de la Condició Jurídica i Social de les Dones de Nacions Unides ha convingut com a tema de treball prioritari L’apoderament econòmic de les dones en un entorn, el mercat de treball, sotmès a constants canvis.
En aquest marc, l'Institut Català de les Dones posa en marxa la campanya #corregimladesigualtat que posa de manifest que corregir la desigualtat és responsabilitat de tothom. Volem que Catalunya estigui al capdavant en la lluita per la igualtat efectiva de dones i homes en la vida familiar, política, social, comunitària, econòmica i cultural. La campanya consta de diversos materials promocionals: cartell, vídeo, banners i insercions en els principals mitjans de premsa escrita i una campanya publicitària en xarxes socials.
En aquest sentit, l’estudi “Quantificació econòmica del treball domèstic i de la cura de persones no remunerat a Catalunya” que l’Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona ha realitzat per encàrrec de l’Institut Català de les Dones conclou que el Producte Interior Brut de Catalunya s’incrementaria un 23’4% si es tingués en compte el treball domèstic i de cura. L’estudi posa en valor el conjunt de tasques de cura de la llar i de la família mitjançant la seva quantificació i l’assignació del cost que aquestes tasques tenen al mercat laboral. Al mateix temps, subratlla la importància de la desigualtat en la distribució d’aquestes tasques no remunerades entre dones i homes. Aquest estudi és imprescindible ja que encara ens trobem davant la creença que la conciliació és un problema de les dones, el peatge que han de pagar aquelles dones que no volen renunciar a la carrera professional perquè han decidit que ho volen tot. A través de la publicació d’aquest estudi, la Generalitat compleix amb el compromís de realitzar estimacions del valor econòmic del treball domèstic i de cura d’infants i de persones grans o dependents fet a Catalunya per tal d’incidir en el seu reconeixement econòmic i social, tal i com requereix la Llei 17/2015, d’igualtat efectiva de dones i homes. En aquest sentit, l’assumpció majoritària per part de les dones de les tasques de gestió de l’àmbit domèstic no pot ser el fonament de les polítiques del futur, perquè aquesta és una dinàmica que té greus conseqüències pel que fa a la incorporació plena de les dones al mercat de treball i la base de la discriminació per raó de sexe en la promoció i reconeixement professional de les dones. Així doncs, és imprescindible defensar l’adequació del mercat de treball a la realitat de les unitats familiars com a estratègia per garantir la igualtat d’oportunitats de les dones en l’accés al treball remunerat, a la formació i a la promoció professional. I és també imprescindible reconèixer l’experiència diferenciada de ser dona o home per prestigiar socialment el treball de cura en totes les seves dimensions, perquè aquest canvi de paradigma representa una oportunitat que farà de Catalunya un país amb més benestar

Continuar llegint: http://dones.gencat.cat/web/.content/03_ambits/docs/DECLARACIO-INSTITUCIONAL-8deMARC2017.pdf