donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dissabte, 25 de febrer del 2017

#Corregirladesigualtat Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones, la Comissió de la Condició Jurídica i Social de les Dones de Nacions Unides ha convingut com a tema de treball prioritari l’apoderament econòmic de les dones en el mercat de treball, un entorn sotmès a constants canvis.

 Els drets de les dones en el marc de la Declaració Universal de Drets Humans
Després de la Segona Guerra Mundial, davant la situació d’injustícia que existia a nivell mundial i per intentar evitar fets tan lamentables com la vulneració de la dignitat de la persona, distints països varen constituir una organització supraestatal –la Organització de les Nacions Unides (ONU)- per garantir i defensar el respecte i la dignitat en què havien de ser tractes totes les persones. Aquesta institució va impulsar la redacció de la Declaració Universal de Drets Humans, com un compromís ètic que tots els Estats signataris haurien de complir. És important saber que, en principi, la Declaració es volia titular dels “drets de l’home”, però es va considera que aquesta accepció es podria interpretar que excloïa les dones i, per això, finalment, es va titular “dels Drets Humans”. La Declaració Universal de 1948 parteix dels dos pilars essencials de la humanitat: la llibertat i la plena igualtat de tots els essers humans. L’article 2 diu que tots els essers humans som iguals, sense distinció per motius de sexe, de raça, color, idioma, religió, opinió política o de qualsevol altra naturalesa. 
La Declaració Universal del Drets Humans és el marc de referència per a lleis de tots els països signataris. A partir d’aquest moment, donat que els drets de les dones són considerats drets humans, es poden exigir canvis legislatius que defensin les dones contra qualsevol tipus de discriminació. Això vol dir que els drets de les dones són drets humans que no poden ser – o no haurien de ser- qüestionats per pràctiques, tradicions, o costums culturals o religioses que atemptin contra la dignitat del col·lectiu femení. El reconeixement dels drets de les dones ha continuat impulsat per la tasca de la ONU. Així, el 18 de desembre de 1979 l’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar la Convenció sobre l’eliminació de tots els formes de discriminació contra la Dona.CEDAW. Posteriorment, l’any 1993, en el decurs de la Conferència Mundial de Drets Humans celebrada a Viena, es va declarar que “els drets humans de la dona i de la nena són part inalienable, integrant i indivisible dels drets humans universals”. L’any 1995 es va celebrar la IV Conferència Mundial sobre les Dones a Beijing (Xina) amb l’objectiu de analitzar i reflexionar sobre la situació al món de les dones i fixar actuacions prioritàries per acabar contra la desigualtat de sexe. 
CAL LA SUPERACIÓ DE LA DISCRIMINACIÓ PEL REPTE DE LA PLENA IGUALTAT ENTRE DONES I HOMES. 
per veure tot el text
http://uom.uib.cat/digitalAssets/318/318985_1.-la-igualtat-entre-homes-i-dones.-plantejaments-previs.pdf