donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimecres, 15 de febrer del 2017

Fòrum de les ONG a la CSW61. CONTINUAR TREBALLANT PEL PROGRÉS LES DONES I LA HUMANITAT!!

Una delegació de representants d’entitats membres del CNDC, Consell Nacional de Dones de Catalunya,  participarà al 61è període de sessions de la Comissió de la Condició Jurídica i Social de la Dona (CSW) que es durà a terme a la seu de Nacions Unides a Nova York del 13 al 24 de març. 
Aquest any, dins el Fòrum de les ONG a la CSW61, el CNDC organitza un acte emmarcat en el tema prioritari “l’apoderament econòmic de la dona en el canviant món del treball” i el tema de revisió “Reptes i èxits aconseguits en l’aplicació dels Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni per a les dones i les nenes (conclusions convingudes de la 58CSW)”, que es durà a terme a Nova York el dimarts 14 de març.
Propostes  del Consell Nacional de les Dones de Catalunya
CNDC
que insta als governs a: 
• Vigilar, controlar i fer efectiu el compliment de la legislació en matèria d'igualtat.
• Fomentar la coresponsabilitat de dones i homes en els treballs de cura i reproducció, equiparant els permisos parentals d’homes i dones fent-los iguals i intransferibles, fomentant la reforma d'horaris laborals i introduint les polítiques de coeducació a les escoles, entre d’altres mesures.
• Impulsar el creixement dels recursos destinats a les polítiques socials i d'igualtat per al progrés de l'estat del benestar a Catalunya.
• Aportar mesures per a la millora de les condicions laborals i socials de les dones a Catalunya. 
• Combatre la desigualtat salarial entre dones i homes al mercat laboral, ja que aquesta constitueix una de les més greus discriminacions del sistema de relacions laborals i de drets subjectius fonamentals de les dones.
Per tot això, i amb la voluntat d'avançar en la consecució de la igualtat real i efectiva entre dones i homes.