donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimarts, 10 de març del 2015

DIUMENGE 15 DE MARÇ US ESPEREM A LA CAMINADA DEL LINFEDEMA! No és el 22, hi ha un error tipogràfic al calendari de les caminades!

                                  Limfedema. Dr. Eusebi Sala-Planell, Quan i com prevenir-lo?
S'entén per limfedema l'acumulació de limfa en l'espai intersticial per falta de drenatge correcte. Però tal acumulació pot ser deguda a una superproducció de limfa o un insuficient drenatge. El limfedema més freqüent és aquell que s'origina quan els vasos limfàtics no drenen bé el seu contingut ric en proteïnes plasmàtiques procedents de l'espai intersticial al qual van arribar pels capil·lars sanguinis. Tot seguit es produeix un edema que afavoreix la proliferació fibroblástica, la qual, dificulta la circulació limfàtica, tancant un cercle viciós que pot conduir a l'elefantiasi més monstruosa.
Als països occidentals hi ha una prevalença de limfedema secundari a factors traumàtics (radiacions, traumatismes per accident d'automòbil, etc.) o també deguts a una neoplàsia primitiva o secundària del teixit limfàtic (relacionada amb el teixit limfàtic de la mama, l'úter o de la pròstata en l'home). També pot ser secundari a patologia trombòtica relacionada amb una mala circulació de retorn (insuficiència venosa crònica, síndrome post-trombòtic).