donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimecres, 13 de novembre del 2013

novembre honora a Gertrude Scharff - Goldhaber

i les seves contribucions excepcionals de mitjans del  segle  XX a la física nuclear.  Gertrude Scharff - Goldhaber, (1911-1998) la gegant oculta, era jueva d'origen alemany. Va obtenir el seu doctorat a la Universitat de Munich, es va poder escapar de l' Holocaust,  va viure primer a Londres i després als Estats Units. La seva recerca durant la Segona Guerra Mundial va estar "classificada" i no va ser publicada fins el 1946. Ella i el seu marit , Maurici Goldhaber, van passar la major part de la seva carrera després de la guerra en el Laboratori Nacional Brookhaven. El 1950, va esdevenir la primera dona Ph.D. designat al personal BNL i més tard va ser membre fundador d'institucions de Bretton Woods. 
  
Gertrude Scharff va néixer a Mannheim , Alemanya el 14 de juliol de 1911. Va assistir a l'escola pública , i és allà on va desenvolupar un interès per la ciència, inusual per a l'època, els seus pares van recolzar aquest interès,  possiblement a causa que el seu pare havia volgut ser un químic. La vida primerenca de Goldhaber  va estar plena de dificultats. Durant la Primera Guerra Mundial, va recordar, va  haver de menjar pa fet amb part de serradures, la seva família va patir la hiperinflació de l'Alemanya de postguerra, encara que això no li va impedir assistir a la Universitat de Munich. A la Universitat Gertrude va desenvolupar  un gran interès per la física. Com era habitual per als estudiants de l'època, va passar semestres en altres universitats com la Universitat de Friburg , a la Universitat de Zuric i la Universitat de Berlín (on coneixeria al seu futur marit). Al seu retorn a Munich Gertrude va prendre una posició amb Walter Gerlach per realitzar la seva tesi d'investigació. En la seva tesi va estudiar els efectes de l' estrès en la magnetització. Es va graduar el 1935 i va publicar la seva tesi en 1936. Amb l'arribada al poder del partit nazi el 1933, s'enfronta amb creixents dificultats a Alemanya a causa de la seva herència jueva. Va romandre a Alemanya fins a la finalització del seu doctorat en 1935, moment en què ella va fugir a Londres. 


Juntament amb el seu marit van fundar la Brookhaven a Science (IBW), una organització sense ànim de lucre que dóna suport i promou l'avenç de les dones en la ciència,  el premi honra les contribucions en la física nuclear . 



El premi anual és administrat per institucions de Bretton Woods i consisteix en un diploma i un xec per $ 1000 .