donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

divendres, 5 d’octubre del 2012

Recordant un 1 d'octubre de 1931 : CLARA CAMPOAMOR defensa el dret al vot femení a les Corts.

 L'any 1931, a Espanya es proclama la Segona República. En aquest context, les dones són elegibles com a representants del poble però no poden votar. Clara Campoamor i Victòria Kent són les primeres dones diputades que trepitgen les corts i es plantegen molt fermament lluitar pels drets de la dona. Clara Campoamor sap que això passa per una primera i gran conquesta: el vot femení. A partir d'aquest moment, la seva lluita no és gens fàcil. Molt aviat troba el seu primer obstacle: els seus propis companys de partit, republicans, d'esquerres, temen que les dones votin influenciades per l'església i, per això, a la dreta, així que li donen l'esquena. Aquest argument es generalitza i fa que Clara Campoamor es vagi quedant sola al parlament en la seva defensa del sufragi universal. Després d'una lluita constant, i després de múltiples traïcions, l'1 de desembre de 1931, Campoamor aconsegueix el seu objectiu: el vot per a la dona. Us deixem algunes sequències, del film  Clara Campoamor (la Mujer olvidada) emesa per TVE1 i editada per Manuel Membrive
 
Llista de països sense sufragi femení
Actualment, encara hi ha alguns països que no reconeixen el sufragi a les dones, o sí que ho reconeixen d'una manera diferent que als homes,  com el Líban on  les dones requereixen una prova educativa, els homes no, vot obligatori per a homes, opcional per a dones. La següent llista no inclou els països que no permeten el sufragi ni a homes ni a dones: