donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dilluns, 15 d’octubre del 2012

Dia Internacional de les Dones Rurals: la dona en el món rural

En primer lloc ens agradaria que aquestes paraules  fossin un homenatge a totes aquelles dones, que durant molts anys han estat treballant a l’ombra de l’home, fent doble i triple jornada, treballant colze a colze amb l’home durant el dia, i portant la casa a la nit. Cuidant marits, fills i filles, sogres, pares, oncles...
Per sort, la vida de la dona rural ha canviat en el "món civilitzat" , el rol que se li adjudica per naixement poc a poc és va modificant, si més no, els nostres homes del món rural prenen part cada cop més de la cor-responsabilitat de les tasques. Comparteixen la feina tan al camp com a la llar.   Però quan una dona jove, pubilla o no, decideix viure, treballar o les dues coses en el món rural amb quins problemes es troba?  Si el seu germà és l’hereu, li és fàcil trobar vivenda? o si decideix quedar-se a casa, li és fàcil trobar un xicot per viure en una casa de pagès?

Sabem que avui no arreglarem la situació de la dona en el món rural. També sabem que no arribarem a conclusions, solament volem posar de manifest l'existència i posar en valor el  passat, present i futur de la dona en el món rural.