donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimecres, 26 de setembre del 2012

La crisi fa retrocedir els drets de les dones al món

Així ho denunciava el Consell Internacional de Dones.  L'International Council of Women (ICW) (Consell Internacional de Dones), que agrupa associacions de dones de 70 països i el comitè executiu quan es va troba  a Barcelona, ​​posant de manifest que la crisi econòmica està fent retrocedir els drets de les dones al món.
La presidenta del Consell Nacional de Dones d'Espanya, la veterana actriu i directora teatral María Luisa Oliveda, va explicar que durant la reunió del comitè executiu de la ICW també s'ha constatat que no s'està tenint en compte l'opinió de les dones per sortir de la crisi econòmica. Respecte a la poca presència de dones en llocs de responsabilitat econòmica o política, Oliveda ha posat com a exemple les fotografies dels  principals grups empresarials  i directius d'empreses, les dones no hi són,  per parlar de la crisi solament hi ha homes. "No tenir les dones és un error terrible, perquè som les dones les que sostenim les economies del món, el 80% del treball gratuït ho fem les dones i això és invisible en els productes interiors bruts, és la invisibilitat de la dona" , denúncia Oliveda.

El comitè executiu de la ICW, quan va acabar la reunió, va aprovar la incorporació del consell nacional de dones de Madagascar i ha constatat l'avanç en les organitzacions d'associacions de dones en tota Llatinoamèrica, especialment a Guatemala, Costa Rica i Santo Domingo. L'International Council of Women és l'organització no governamental més antiga del món dedicada a la defensa dels drets de les dones ja que es va constituir el 1888 als Estats Units.
 El Consell Nacional de Dones d'Espanya (CNDE),  membre de ple dret de la ICW, es va crear a Barcelona el 1980 i agrupa 14 associacions de dones de diferents comunitats autònomes, amb un total de 3.000 persones associades.La presidenta del CNDE ha contraposat aquesta xifra de dones associades a Espanya amb els 6 milions de dones coreanes que estan agrupades en les seves associacions.

                                                 La gran importància dels drets de la dona
En el món occidental, la lluita per la igualtat de la dona i les llibertats ha exercit de motor per a un progrés significatiu en els drets de les dones, econòmics, socials, sexuals i polítics. En el món en desenvolupament, però, les dones continuen en desavantatge i pateixen una situació de desigualtat en la societat -  tenen menys poder, no tenen els diners, no tenen  protecció contra la violència i l'accés a la sanitat i l'educació els hi és vetat.
  Leymah Gbowee (Liberia, 1972-), premi Nobel de la Pau en 2011.
En la història dels Estats Units, el dret a votar es va associar amb els propietaris. No obstant això, atès que les dones no se'ls permetia tenir propietats, el que els exclouen de tots els drets de vot. Des dels primers dies dels Estats Units, les dones han estat lluitant per corregir aquest mal i tenir els mateixos drets en la societat que els homes. Durant el segle XIX, moltes pioneres del moviment del sufragi de les dones van lluitar fortament per guanyar suport, per donar igualtat de drets a les dones. Dos d'aquestes pioners van ser Susan B. Anthony i Elizabeth Cady Stanton qui va fundar la Dona Associació Nacional del Sufragi el 1869. L'objectiu de la fundació era assegurar una esmena constitucional que va permetre a les dones el dret al vot. L'organització finalment es va fusionar amb una altra organització anomenada la Dona Drets de Sufragi de la Dona Associació Americana per formar la National American Woman Suffrage Association o NAWSA.
En el món en desenvolupament, les dones tenen més probabilitats de viure en desavantatge simplement perquè són dones.  Les dones en el món occidental han aconseguit un canvi i la igualtat. La dona en el món en desenvolupament també te el poder per fer canvis i assegurar els Drets de la Dona. El món occidental també té la responsabilitat d'ajudar a garantir que les dones de tot el món comparteixen els drets humans i la igualtat d'accés a la salut, educació, alimentació i habitatge, així com els drets socials, polítics i sexuals. Realitzar aquest canvi i que sigui una realitat, però, requereix una comprensió dels desafiaments que enfronten les dones. No és cap secret que la nostra societat ha canviat al llarg dels segles. Va ser un cop dominada totalment per homes blancs que van governar amb la desigualtat sobre les dones i les minories. Encara que puguem pensar de l'esclavitud com pertanyent als afroamericans, les dones també van ser bàsicament esclavitzades. No se'ls permetia tenir propietats. Fins i tot els seus fills només pertanyien als seus marits i no a elles. El divorci d'una dona era gairebé inaudit, perquè a partir de llavors seria condemnada a l'ostracisme i la solitud. Fins i tot les dones d'avui sovint són tractades de manera diferent que els homes, però elles tenen drets. Poden votar, posseir propietats, treballar el seu camí al cim de diverses empreses, i divorciar-se dels seus marits si la situació s'ho mereix. Els homes han estat reticents a cedir cap dels seus drets,  perquè gaudia fent el que li agradava i ja els hi estava bé que les seves dones els obeeixin ,  però  han hagut de canviar amb els temps. Avui per avui,  en els matrimonis, els cònjuges tenen igual veu en les transaccions financeres, la criança del infants i la tria dels més insignificants detalls.