donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimarts, 4 de setembre del 2012

Jocs Paralímpics :LONDRES 2012. Crònica de Carme Adell

Hola, amb aquest escrit, vull fer arribar la meva impressió dels Jocs Paralímpics, JP. Em resulta difícil plasmar per escrit totes vivències d'un país com GB, bolcat íntegrament a que siguin una meravella en tots els aspectes, una forta abraçada, Carme Adell.

Els Jocs Paralímpics, que conclouran el pròxim 9 de setembre amb la cerimònia de cloenda, inclouen 11 dies de competició amb 20 esports, en els quals es posaran en joc 503 medalles d'or entre esportistes amb discapacitat visual (cecs i deficients visuals), discapacitat física, paràlisi cerebral i discapacitat intel · lectual .
 Els XIV Jocs Paralímpics, els més importants mai organitzats, es van inaugurar l'Estadi Olímpic de Stratford de Londres en una cerimònia marcada pel reencesa de la flama a l'Estadi Olímpic davant la presència de la reina Isabel II i amb l'astrofísic britànic Stephen Hawking .
La cerimònia anomenada "Il · luminació" (enlightenment), va comptar amb la participació de 3000 voluntaris i voluntàries en un estadi ple a vessar on no van faltar les sorpreses, antics atletes paralímpics actuant com autèntics acròbates de circ, ens descriuen la transformació i origen del món a través de la navegació i la curiositat de la mirada d'una nena, Miranda.
La cita paralímpica de Londres també trenca altres rècords com els d'esportistes (4280) i països (166), pels 3.951 participants i 146 nacions presents a Pequín 2008, xifres històriques fins ara. Hi ha programats 471 esdeveniments.  A la capital britànica també es bat la marca de dones participants (1.513), per davant de Pequín 2008 (1.383), Atenes 2004 (1165), Sydney 2000 (990), Atlanta'96 (790) i Barcelona'92 (700 ).
Uns jocs impressionants, un ambient increïble, una organització perfecta, una sensibilització extraordinària, una normalització indescriptible, una sensació després de quatre dies de gaudir dels jocs de veure, palpar i observar esport d'altíssim nivell, on no es veu la discapacitat l'esportista, al contrari es veu la capacitat dels esportistes per adaptar al seu esport i un realment arriba a oblidar del que els passa.
S'estan superant i obtenint nous rècords del món en tots els esports, rècords molt difícils d'aconseguir per a qualsevol persona encara que entrenés tota la vida. Esportistes amb noves tecnologies per les seves adaptacions, cadires, pròtesis, fixacions, materials, fan que puguin participar amb la màxima normalitat en totes les competicions i esports. És l'esportista paralímpic que s'adapta a l'esport en concret i al seu reglament (bàsquet, atletisme, natació ...) per tot això la gent vibra amb les competicions. Esperem que a Rio 2016 tinguem un equip de piragüisme per poder gaudir també amb els nostres esportistes amb la màxima normalitat dels primers jocs Paralímpics de la nostra modalitat. Hi haurem de treballar molt per ser-hi amb nivell suficient.