donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimarts, 13 de març del 2012

INVERTIM EN SALUT. VENIU A ESCOLTAR A LA CARLA PLANA Dietista i Nutricionista

El consell dietètic a les persones s'ha de centrar en la varietat en l'elecció d'aliments i l'increment del consum de:
  • Verdures, fruites i hortalisses.
  • Productes làctics de baix contingut en greixos (llet, formatges, iogurts descremats, segons els casos).
  • Carns magres (pollastre, conill) i peix.
  • Hidrats de carboni complexos (pasta de sopa, pa, patates, derivats dels cereals en general), que han d'aportar el 50-60 % del valor calòric total.
Incorporació o manteniment del consum d'oli d'oliva tant per amanir com per cuinar. Cal recomanar que la ingesta de greixos suposi menys del 35 % de l'aportació calòrica i que la de greixos saturats no sobrepassi el 10 %.
El consell dietètic s'ha de fer sempre que els professionals sanitaris ho considerin oportú; és recomanable fer-ho com a mínim un cop cada dos anys.
Els professionals, dietistes, infermeres, metges, etc.  disposen de temps o de tècniques per oferir un consell específic sobre la selecció i la preparació dels aliments, caldrà remetre als usuaris als professionals especialitzats i fer-ne un seguiment en la mesura que sigui possible.
El personal farmacèutic és freqüentment consultat en relació amb la dieta. És important tenir en compte aquests professionals quan es planifiquin activitats dirigides a incrementar la cobertura del consell dietètic.
Les dones embarassades han de ser objecte de consell respecte als suplements nutricionals oportuns.