donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dissabte, 17 de març del 2012

El conte de la Padrina

Els contes infantils són el primer apropament a la lectura i constitueixen un material pedagògic important en l’aprenentatge i la identificació en els rols masculí i femení. D’ aquesta manera tant el propi contingut com les imatges dels llibres infantils actuen com a eines de transmissió d’estereotips, de normes, valors i ideologies.
És per aquesta raó que algunes vegades els contes ofereixen una visió de la societat que respon a uns models que no afavoreixen la igualtat de gèneres. Fins fa pocs anys en els relats infantils hi podíem trobar situacions en què els protagonistes masculins tenien un paper principal contraposat als personatges femenins, que solien tenir una funció secundària.
D’ aquesta manera es du a terme una transmissió de valors diferents segons el sexe, la qual cosa provoca la
reproducció de funcions i característiques diferents. Es potencien capacitats i habilitats diferents segons el sexe, marcant de forma clara com han de ser i què han de fer les nenes i com han de ser i què han de fer els nens.

Totes aquestes situacions van provocant una visió de la societat en la que cada gènere té associats uns trets propis que nosaltres volem desmitificar i apostem per potenciar la igualtat per no jugar en desavantatge en la conciliació de la vida personal, laboral i familiar