donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimarts, 20 de març del 2012

Declaració de Brighton. "Per desenvolupar una cultura esportiva que permeti i valori la plena participació de les dones en tots els aspectes de l'esport".

La Declaració defineix deu principis en què es convida a tots els involucrats en l'esport per aplicar mitjançant el desenvolupament de polítiques, estructures i mecanismes. Aquests són en els principis:
• Equitat i Igualtat a la Societat i Esport
• Instal · lacions
• Escola

Es reconeix el gran valor de l'esport que, una vegada practicada justa i equitativament, enriqueix la societat i l'amistat entre les nacions i ofereix una àmplia gamma de beneficis a les persones. Promou la contribució que les dones poden fer amb l'esport i el fet que la participació en l'esport pot enriquir, realçar i desenvolupar la vida de les dones.
La Declaració reconeix que les activitats esportives i esportives són un aspecte integral de la cultura de cada nació, però posa en relleu les desigualtats que existeixen en els nivells de participació i oportunitats per a les dones i les nenes en comparació amb els homes i els nens. A més, identifica que les dones segueixen estant poc representades en la gestió, coaching i arbitratge, en particular en els nivells superiors i que sense les dones líders, prenedors de decisions i models a seguir dins de l'esport, la igualtat d'oportunitats per a les dones i les nenes no s'aconseguirà.
La Declaració va dirigida a tots els governs, autoritats públiques, organitzacions, empreses, centres educatius i de recerca, organitzacions de dones i individus que són responsables de, o que influeixen directament o indirectament, la conducta, el desenvolupament o la promoció de l'esport o que de qualsevol manera involucrats en l'ocupació, l'educació, gestió, formació, desenvolupament o la cura de les dones en l'esport. Està destinat a complementar tots els estatuts esportius, locals, nacionals i internacionals, lleis, codis, normes i reglaments relacionats amb la dona o l'esport.
Es tracta d'un compromís de les organitzacions governamentals i no governamentals i totes les institucions involucrades en l'esport per aplicar els principis enunciats en la Declaració mitjançant el desenvolupament de polítiques, estructures i mecanismes que?
• Assegurar que totes les dones i les nenes tenen l'oportunitat de participar en l'esport en un entorn segur i propici que conserva els drets, la dignitat i el respecte de la persona;
• augmentar la participació de les dones en l'esport en tots els nivells i en totes les funcions i rols;
• Assegurar que els coneixements, experiències i valors de les dones contribueixen al desenvolupament de l'esport;
• Promoure el reconeixement de la participació de la dona en l'esport com a contribució a la vida pública, desenvolupament comunitari i en la construcció d'una nació sana, i
• promoure el reconeixement per part de les dones en el valor intrínsec de l'esport i la seva contribució al desenvolupament personal i estil de vida saludable.