donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimarts, 28 de juny del 2011

La Universitat de Vic ha celebrat fins el dia 17 de juny unes jornades a l'entorn dels textos de les dones o que parlen sobre les dones


La presidenta de l’Institut Català de les Dones, Montse Gatell, i el rector de la Universitat de Vic, Jordi Montañà, van inaugurar el I Congrés Internacional sobre gènere, desenvolupament i textualitat, que va tenir lloc a Vic entre els dies 15 i 17 de juny. També ha participat a l’acte Francesca Bartrina, doctora i membre de l’organització del Congrés.

L’objectiu d’aquest Congrés és donar a conèixer les aportacions dels textos fonamentals que han revolucionat el coneixement interdisciplinari sobre les dones i que han afavorit el seu desenvolupament.
Per a la presidenta de l’Institut Català de les Dones, “la recuperació de la genealogia femenina requereixconèixer i reconèixer les dones que van obrir nous camins de pensament i que van protagonitzar transformacions socials i culturals, fins arribar a construir el present que avui compartim”.
En l’acte inaugural Montse Gatell  ha subratllat que la relectura dels textos que han configurat el marc jurídic, legal i conceptual sobre el qual s’ha construït la nostra societat, “ens permetrà definir nous paradigmes i models de relació que ens permetin a homes i dones relacionar-nos des de la igualtat i conviure amb equitat”.
Gatell també ha anunciat que l’Institut Català de les Dones continuarà donant  suport a la recerca. “És imprescindible tenir un marc teòric i de coneixement ferm per poder continuar avançant cap a la igualtat d’oportunitats entre dones i homes”, ha afirmat.