donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dissabte, 11 de juny del 2011

Esport : Pedals de Lleó i Pics d'Europa: una activitat per descobrir una nova dimensió de la Muntanya Oriental Lleonesa al juny

Avui sortia des de Cistierna un nombrós grup de ciclistes, pertanyents al "Gimnàs EKKE" de Lleida, per completar la ruta en 4 etapes: "Cistierna - Polvoredo - Posada de Valdeón - Prioro - Cistierna". 
La nostra experiència ens diu que normalment en aquests grups tan nombrosos, tot i que sempre tracten d'anar junts, al final no tothom té el mateix nivell i el propi terreny s'encarrega de situar cadascú en petits grups, així que segur que es podrem veure'ls dispersats per diferents trams del recorregut. 
Amb ells i elles viatja la germana de l'excampió del món de 125 cc Emilio Alzamora, que va estar també competint a la Titan Desert, i la Divina Farreny, la nostra esportista apadrinada que va estar a la Marató des Sables Desert. Veurem quines són les seves impressions després de completar Pedals de Lleó.


 Itinerari

Pedals de León és un itinerari d'uns 220 km i 6.000 metres de desnivell positiu acumulat. En el programa bàsic que proposen, l'itinerari queda repartit en etapes a l'abast de tothom d'uns 40 kms diaris de mitjana:
L'inici del recorregut és al centre de la localitat de Cistierna. Des d'aquí pedalejarem pel marge dret del riu Esla en direcció sud fins a passar l'enclavament de "El Mercadillo ", antiga hostatgeria de la ruta vadinienses del Camí de Santiago. A partir d'aquest punt ja començarem en direcció nord travessant valls com el de Sabero, Reyero, Riosol, fins a arribar a les Valls de Sajambre i Valdeón en ple cor dels Pics d'Europa.
Des de la Vall de Valdeón, punt més al nord del recorregut, prendrem direcció sud per arribar a la comarca de terra de la Reina, amb Portilla de la Reina com a punt de control. Des d'aquesta zona passarem, sense perdre de vista la cara nord del Espigüete, a Valverde de la Serra per a prendre en aquest punt el GR1 i dirigir a la vall de Prioro. A partir d'aquí anirem travessant petites valls per vorejar la cara sud del massís de Peñacorada per finalitzar el recorregut a Cistierna.