donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

diumenge, 8 de març del 2015

d'on venim, on som, on anem ! Beijing+20:59a sessió del Consell Econòmic i Social de la ONU i Forum Mundial de Dones


Aquests dies a Nova York és reuneixen més de 4000 dones, també molts homes,  de tot el món per tal de debatre la situació mundial de les dones i amb un objectiu comú: la milloria de la humanitat. Encara les sessions s'inicien amb un llarg minut de silenci per les morts per violència de les dones i nenes. Encara hi ha representacions simbòliques o inexistents de països com Afganistan, El Vaticà,  Aràbia Saudí, ...Encara hi ha països que les dones no poden vestir com volen, no poden portar pantalons, s'han de tapar, s'han d'amagar,  per la seva seguretat. Encara, mentre escrivim aquest text, cada minut, mort al món una dona embarassada. La Salut de les dones, la que te a veure amb la planificació familiar, la de les malalties de transmissió sexual, la de pràctiques de castració indignes,  és la darrera de la llarga llista de problemes de SALUT del món ....
 
En nom de la Cultura, per la preservació d'aquesta,  és continua discriminant, emmudint, vexant, ningunejant a les dones. CULTURA NO ÉS DISCRIMINACIÓ. Aquest any parla Malala, la nena que va ser brutalment copejada per voler anar a l'escola. RELIGIÓ,  els fanàtics de totes les més majoritàries jueva, cristiana, musulmana aprofiten per menysprear i relegar a les dones a tasques de cura i atenció sense remuneració, sense visibilització...
La vella Europa i Amèrica del nord locomotores de canvi, des de la cadira, però realment qui fa la revolució, qui mort per què d'altres dones tinguin millor vida són les africanes, asíatiques i sud-americanes.
Paritat : Parlament Europeu any 2014 37%
Dels 28 països que ara conformen la Unió Europea, només 5 tenen una representació del 50% o més de dones al PE. Així, encapçala la llista:
Malta amb el 67%,
Suècia i Irlanda, el 55%
Finlàndia, el 54%
I Estònia amb el 50%
Pel que fa Espanya té un 41% d’europarlamentàries. I Lituània és el país amb menys representació, només un 9%.
Constitució de les Comissions
El passat 7 de juliol es van constituir les 20 comissions i les 2 subcomissions del PE, de les quals 10 estan presidides per una dona. Com, per exemple, l’eurodiputada socialista Iratxe García, nomenada presidenta de la Comissió de Drets de la Dona i Igualtat de Gènere, i la també socialista, Elena Valenciano, presidenta de la subcomissió de Drets Humans.

Paritat   Parlament Català  present 2012-2016
40%
 PERCENTATGES DE DIPUTADES ALS PARLAMENTS AUTONÒMICS
Catalunya 40,6%,
Castella-la Manxa 53%
País Basc 52%
País Valencià 41,5%
Cantàbria 41%
Andalusia 39,4%
La Rioja 39,3%
Encara en massa llocs al món hi ha dones menystingudes, marginades i són moneda de canvi.