donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dilluns, 24 d’abril del 2023

REPTE 50/50 A LA CURSA POPULAR DE BALÀFIA: Aconseguir la igualtat de gènere i empoderar totes les dones i nenes.

 

En col·laboració amb Esport Femení Lleida, s’ha plantejat el repte 50/50, amb l'objectiu que la participació sigui la mateixa per a dones i homes.

 PROMOCIÓ DE LA IGUALTAT DE GÈNERE

La Cursa Popular de Balàfia "Bonaventura Baldomà i Rius" és una de les poques Curses que és realitza des del món veïnal, n'és la responsable l' AV de Balàfia. De fa un temps, amb el suport d'experts en el món de les curses, aquest any https://xtsportevents.com/ de Xavi Thai.  L’actuació transversal i directa sobre la igualtat de gènere en el context veïnal i en el món de l'esport és essencial i urgent. La societat s'ha d'acostar a la realitat i aquesta és que som una població del 50% de dones i 50% d'homes. Les necessitats d'aquestes dones i homes, no són tan diferents, la visibilització del treball, el talent i l'expertesa. Les veïnes i veïns sense risc d’incórrer en un simbolisme que pot arribar a vetlar els canvis reals estructurals que es necessiten estan per a garantir l’equilibri de gènere en totes les decisions de la vida i del món veïnal i esportiu. 

Cal esmentar que el treball en xarxa, fortalesa que suposa la Xarxa Veïnal, aporta a les persones participants l’accés a una perspectiva global de creixement col·laboratiu en molts sentits i apropen les polítiques d’igualtat que són capaces d’inspirar i guiar les transformacions necessàries, però sobretot, a legitimar-les atenent que com a població dels barris, dels pobles i de les ciutats. Els resultats de l’avaluació ens donaran la mesura de l'evolució en aquest sentit i seran de molta utilitat per a futures línies de treball que poden constituir punts d’acció prioritària per a l’acceleració de les polítiques d’igualtat en el context veïnal i esportiu. Per tant, aquest repte és pot considerar un treball de les bones pràctiques del món veïnal. Gràcies a XT SPORT EVENTS per atendre aquesta demanda. 

PROMOCIÓ DE LA PERSPECTIVA DE GÈNERE

Els ODS ens impulsen a treballar per a la igualtat de dones i homes en l’àmbit laboral, cultural, social, esportiu, etc.  i a combatre la discriminació salarial, així com promoure la conciliació de la vida personal, familiar i laboral. 

Cal treballar pel reconeixement i el repartiment de les cures i del treball a l’esfera familiar. S’ha de vetllar per la participació plena i efectiva de les dones, i per la igualtat d’oportunitats en el lideratge de la vida pública.

Erradicar la discriminació contra les dones, així com d’assegurar que tenen les mateixes oportunitats que els homes en tots els àmbits de la vida.