donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

divendres, 28 d’abril del 2023

El moviment veïnal Català davant de les eleccions municipals 2023”, la CONFAVC ha presentat a Badia del Vallès les seves propostes !

El moviment veïnal català demana als futurs ajuntaments que aturin les privatitzacions de serveis públics

La Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) ha demanat als futurs ajuntaments del territori que sortiran de les eleccions del 28/05/23, que aturin les externalitzacions i les privatitzacions de serveis públics. 
Aquesta és una de les propostes que recull el document 'El moviment veïnal davant de les eleccions municipals del 2023', que es va presentar aquest dimecres passat a Badia del Vallès. El text recull 18 propostes i 3 crítiques globals. Entre les peticions també s'exigeix una sanitat "100% pública i universal" o que s'aturin els centres comercials i els macroprojectes. Altres propostes són la construcció de barris violetes, la reversió de la crisi energètica o l'erradicació de la corrupció.
El document de la CONFAVC també proposa què totes les persones que viuen a Catalunya tinguin padró, vot, veu i serveis bàsics. Aquesta línia estratègica acompanya una altra que també incideix en el benestar de les persones, com és la generalització de les polítiques de cures.
Combatre la soledat no desitjada o erradicar l'amiant dels municipis també s'inclouen al treball impulsat per l'entitat, que aglutina 385 associacions veïnals i 17 federacions veïnals territorials d'arreu de Catalunya.
A més a més, el text defensa el paper dels municipis com a "baluards de la cohesió i els drets socials" i aposta per l'economia "social i solidària" també des dels municipis. Alhora considera l'habitatge "un dret bàsic" i exigeix un transport "públic i col·lectiu" que fomenti una mobilitat "integradora", "accessible", "sostenible", "segura" i "assequible".
Finalment, el document proposa als futurs ajuntaments una incorporació "transversal" de la diversitat funcional, una "renaturalització" de les ciutats i els pobles i que es respecti la biodiversitat, accés "universal" a la cultura i una perspectiva "comunitària" en els serveis i equipaments públics.
PER SABER-NE MÉS US DEIXEM UNS ENLLÇOS
https://confavc.cat/aveleccionsmunicipals23/
"El moviment veïnal davant de les eleccions municipals" , feu-nos-ho saber, que a més des de la CONFAVC en farem divulgació.
  • El moviment veïnal davant de les eleccions municipals 2023”, la CONFAVC presentat a Badia del Vallès les propostes del moviment veïnal català

(Malarassa 27 abril) https://malarrassa.cat/destacats/el-moviment-veinal-davant-de-les-eleccions-municipals-2023-la-confavc-presentat-a-badia-del-valles-les-propostes-del-moviment-veinal-catala/