donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

divendres, 25 de novembre del 2022

NI EN L'ESPORT NI EN LLOC. TOLERÀNCIA ZERO A LA VIOLÈNCIA MASCLISTA

 

Les federacions catalanes demanen la implicació del president de la Generalitat davant l’atac a l’autonomia i la projecció internacional de l’esport català

Les federacions esportives de Catalunya i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) han reclamat avui la implicació del President de la Generalitat, Pere Aragonés, per defensar les esmenes a la llei de l’esport estatal, actualment en tramitació al Senat.

En un acte en el que han participat les 71 federacions esportives de Catalunya i representants de les unions de federacions d’Aragó, el País Basc i Castella Lleó, s’han presentat els eixos en els que la nova llei posa en entredit l’autonomia i supervivència de les federacions autonòmiques; l’eliminació del reconeixement internacional de l’esport català, l’abús econòmic a les federacions autonòmiques i la falta de recursos per les mateixes. 

Els punts han estat presentats per Xavi March, president de la FC de Gimnàstica, Benjamí Pons, de la FC Patinatge, Ignasi Planas de la FC de Rugby, Francina Guardiola de la FC Triatló i Maribel Zamora de la FC de Voleibol.

Gerard Esteva, president de la UFEC, ha denunciat que la Ley del Deporte “extorsiona econòmicament a les federacions autonòmiques i catalanes per finançar els luxes de les estructures de les federacions estatals amb allò que la subvenció estatal no els hi permet, sense que aquestes aportin cap contraprestació a l’esport base”.

A més, Esteva ha recalcat que el fet que el Consejo Superior de Deportes (CSD) hagi d’autoritzar la participació de les seleccions catalanes a competicions internacionals i l’organització de competicions suprautonòmiques “ens fa retrocedir a la època de la dictadura, on l’esport català tenia prohibit la seva projecció internacional”.

Davant els greuges que la nova llei produirà a les federacions autonòmiques, Esteva ha instat als polítics catalans a defensar l’esport, fent valer l’Article 200 de l’estatut d’autonomia, per la Projecció Internacional de les organitzacions de Catalunya. Així, Esteva ha volgut “interpel·lar directament” al president de la generalitat de Catalunya, Molt Honorable Pere Aragonés, a que “s’impliqui en aquesta lluita, perquè no és una lluita de l’esport català sinó de Catalunya”.

Des de la UFEC s’ha enviat avui mateix una carta al President per convenir una reunió urgent i traçar una estratègia conjunta abans de l’aprovació definitiva de la llei estatal de l’esport.