donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dijous, 10 de novembre del 2022

LA SITUACIÓ DE LES DONES A L'IRAN. Mahsa Amini símbol de les dones ! “Dona, vida, llibertat”

 
fotografia de https://directa.cat/les-dones-revolten-liran/ 
Gràcies
Les manifestacions que han tingut lloc fa poc a l’Iran arran de la mort de Mahsa Amini , la noia detinguda a Teheran per la policia de la moral, han desfermat un cop més la polèmica sobre l’actuació d’aquesta policia (que patrulla pels espais públics per fer complir la llei del vel i altres normes islàmiques) i sobre la situació de les dones a la República Islàmica de l’Iran. 
Des de la Revolució Islàmica del 1979 estan obligades per llei a portar un vel que els cobreixi el cap i el coll i els tapi els cabells. 
Tot i així, durant aquestes últimes dues dècades, a Teheran i altres ciutats importants cada vegada n’hi ha més que deixen que alguns flocs de cabells els surtin del vel com a forma de protesta. 
D'un temps ençà algunes iranianes comparteixen fotos en què les veiem traient-se el mocador per demostrar l’oposició a la llei del hijab, que els prohibeix ensenyar els cabells en públic.

La Projecció del documental: Nasrin, i col·loqui al voltant de la situació de les dones a l'Iran amb Mohsen RamezaniMarjan H Tehrani i Chelo Álvarez- Stehle va tenir lloc a Lleida.

Documental narrat per la guanyadora de l'Òscar, Olivia Colman, sobre l’advocada iraniana Nasrin Sotoudeh, condemnada a 38 any de presó i 148 assots per defensar els drets de les dones.

Nasrin, és un retrat immersiu d’una de les activistes de drets humans i presa política més reconegudes, l’advocada Nasrin Sotoudeh. En els tribunals i als carrers, Nasrin ha lluitat durant molt de temps pels drets de les dones i les xiquetes, minories religioses, periodistes, artistes i persones condemnades a pena de mort. Durant el rodatge, el juny de 2018, Nasrin va ser detinguda per representar les dones que protestaven contra la llei de l’obligatorietat del hijab a l’Iran.