donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

diumenge, 21 d’agost del 2022

Festa Major de Balàfia 2022 GRÀCIES al Pubillatge

 

Un any més ens tornem a trobar en allò que nosaltres considerem una part clau de la Festa Major de Balàfia, el pubillatge, perquè és una de les activitats més importants que tenim i que al llarg de l’any les pubilles i l'hereu que formem part de Balàfia ens representa.
Els joves, nois i noies representen uns valors, sanament,  volem que s’emmirallin amb elles i ell,  la resta de joves balafiencs com a símbol de les virtuts de defensa del país, de la nostra cultura, de la nostra llengua, que tant estimem. 
Uns valors que ells han de representar, i que les persones que tenim més experiència i responsabilitat en les entitats que dirigim, com les associacions de Balàfia, ens hem d’esforçar per vetllar per tal que ells mantinguin sempre alt el llistó d’autoexigència per l’alt grau de representativitat que els hi hem atorgat. 

Aquest any de recuperació, especialment, ens fa molta il·lusió que un tret significatiu de la nostra festa, el pubillatge, hagi estat nombros. Formen part de la nostra culturai tradicions les pubilles i l'hereu. Estem satisfets que hi hagi hagut unes famílies engrescades en aquesta tradició. 
A Balàfia compartim cultura i volem aprofitar aquestes ratlles per agrair a tots els que treballeu durant l’any i des de tots els àmbits, i feu possible que el mon del pubillatge es mantingui viu i amb força. 
Hi ha nous governs municipals que han rebutjat aquesta tradició. Tenim una cultura, una tradició i una llengua que ens uneix. Fixeu-vos! Una llengua que uneix, el català, i que molts intenten utilitzar com a motiu de desunió i de picabaralla política, darrerament centralitzat en el món de l’ensenyament, on nosaltres la utilitzem com a element integrador. 

El pubillatge és representació dels nostres valors, el pubillatge és cultura, és reivindicació de la nostra pròpia identitat com a poble, però també ha de ser, festa.  Festa Major amb majúscula, no festa barroera que pugui embrutar la banda i la faixa que porten els nostres joves. I en això tots ens n’hem de fer corresponsables, per tal que la imatge que volem transmetre no quedi malmesa. I en això ens esforcem en la Festa Major. 
La Comissió de la Festa Major de Balàfia vetlla per organitzar una bona festa, que aculli i faci vibrar les persones,  a totes les i els convidats que ens acompanyen. Aquest any hi ha hagut un bon planter de noies i noi que durant el proper any ens representaran a tots i totes !!!.

PUBILLES I HEREU
Reivindicatiu de la nostra cultura, i demostratiu del jovent sa i compromès que tenim al nostre voltat !!.