donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

diumenge, 6 de març del 2022

ACTIVITATS EN COMMEMORACIÓ DEL 8 DE MARÇ. I Què en poden esperar les dones, del Parlament Europeu?

 

L’Eurobaròmetre mostra els terribles efectes de la pandèmia sobre les dones

• El 77% de les dones de la UE considera que la pandèmia de la COVID-19 ha intensificat la violència física i emocional (el 75% a Espanya).

• Quatre de cada deu enquestades (el 38%) afirmen que la pandèmia també els ha fet disminuir els ingressos, les possibilitats de conciliar (44%) i el temps que dediquen a la feina remunerada (21%).

• La salut mental de les dones s’ha vist molt afectada per les restriccions: els confinaments i els tocs de queda (per al 41% a escala de la UE) i les limitacions del nombre de persones que es podien reunir (38%).

Les dones volen que l’Eurocambra combati el tràfic d’éssers humans i l’explotació sexual, la violència física i psicològica i la bretxa salarial de gènere.

Per al 8 de març, Dia Internacional de la Dona, el Parlament Europeu va encarregar una enquesta entre les dones europees per a valorar com ha influït la pandèmia sobre diferents aspectes de la seva vida.

Els resultats del sondeig revelen un fort impacte de la pandèmia tant a nivell personal com professional, amb un augment important de la violència masclista.

Què en poden esperar les dones, del Parlament Europeu?

Les dones europees consideren que el Parlament Europeu hauria de donar prioritat a: el tràfic i l’explotació sexual de dones i nenes (47%); la violència física i psicològica contra les dones (47%); la bretxa salarial entre dones i homes i les conseqüències que té en el desenvolupament professional (41%); les dificultats més grans de les dones per a conciliar la vida personal i laboral (31%), i la protecció de les dones i nenes de col·lectius vulnerables (30%).

Les espanyoles, de la seva banda, situen com a primeres prioritats el tràfic i l’explotació sexual de dones i nenes i les dificultats de conciliació (ambdues amb el 45%), seguides de la bretxa salarial (44%), la violència contra les dones (41%) i la protecció de les més vulnerables (34%).

La presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola, va assenyalar, després de conèixer els resultats de l’enquesta: «Les dones han estat les més colpejades per la pandèmia de la COVID-19. S’han vist afectades mental i econòmicament. Això s’ha d’acabar. El Parlament Europeu està actuant per a canviar-ho».

El president de la comissió d’Igualtat de Gènere del PE, Robert Biedron (S&D, Polònia) va afegir-hi: «L’enquesta confirma el que ja sabem: la pandèmia ha afectat de forma desproporcionada les dones i les nenes de múltiples maneres. Des de l’augment de la violència de gènere fins a una càrrega més gran de les cures, passant per l’impacte econòmic en sectors desproporcionadament ocupats per dones o la inseguretat dels contractes de feina. Però les crisis també poden ser font d’oportunitats: la possibilitat de reconstruir millor. Per això la recuperació ha de situar les dones al centre de les solucions, cosa que també impulsarem amb la nostra feina».

Context

Per a commemorar el Dia Internacional de la Dona, el 8 de març de 2022, el Parlament Europeu va encarregar una enquesta per a recollir l’opinió de dones europees de diferents generacions, països i característiques sociodemogràfiques en aquests temps de COVID-19.

Aquesta enquesta flash de l’Eurobaròmetre va ser realitzada per Ipsos entre el 25 de gener i el 3 de febrer de 2022 als 27 estats membres de la UE, amb un total de 26.741 entrevistes.

Els resultats a nivell de la UE es ponderen en funció del volum de població de cada país.

Consulteu les dades i l’informe complet