donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

diumenge, 27 de desembre del 2020

Llibres per llegir, regalar i compartir aquest Nadal 2020

 

Boulder
Eva Baltasar

Edicions del Periscopi / Lumen

Autora de poemes i després d’haver publicat diversos poemaris, Eva Baltasar, sorprenia a principis del 2018 amb una primera novel·la, ‘Permagel’. L’obra va aconseguir lectors i unes bones crítiques aconseguint guardons com el Premi Llibreter  i el Premi L’Illa dels Llibres l’any  2018.

La protagonista de Boulder és una dona atreta per la solitud com per un imant. Es guanya la vida fent de cuinera en un buc —la situació perfecta: una cabina, l’oceà, moltes hores per encarar el buit i algun port on conèixer dones. Fins que una la reté, se l’emporta entre les quatre parets d’una casa i l’embarca en la gestació assistida d’una criatura. ¿Què en farà, la maternitat, de l’amant coneguda en un bar? ¿I què farà ella a la gàbia?


La ciutat de vapor/ La ciudad de vapor
Carlos Ruíz Zafón
Columna/Planeta
Els onze relats del llibre ofereixen un recorregut per l’univers zafonià després de la mort de l’escriptor Barceloní i un regal als lectors de la tetralogia d’El Cementiri dels Llibres Oblidats’.

Poc temps després de la publicació d’El laberint dels esperits l’any 2016 i el tancament de la tetralogia d’El Cementiri dels Llibres Oblidats iniciada amb ‘L’ombra del vent’, Zafón ja contemplava la possibilitat d’aplegar aquells relats i contes que havia escrit i publicat en diverses publicacions.

Textos que havien estat publicats en diaris o havien acompanyat alguna edició especial de les seves novel·les. També quedaven reals inèdits, però que tots tenien un punt en comú i era que giraven al voltant de la seva obra. De fet, com confessa el seu editor a l’inici de La ciutat de Vapor’, Carlos Ruíz Zafón ”concebia aquesta obra, més enllà de la seva entitat pròpia, com un reconeixement als seus lectors, que ‘l’havien seguit durant la publicació de la saga iniciada amb L’Ombra del Vent’‘.


a vida mentidera dels adults  / La vida mentirosa de los adultos
Elena Ferrante
La Campana / Lumen

La nova novel·la d’Elena Ferrante, està situada en la burgesia de Nàpols dels anys 90. «Dos anys abans de marxar de casa, el meu pare va dir a la meva mare que jo era molt lletja.» Així comença la novel·la  que tracta sobre el descobriment de la mentida, de l’amor i del sexe. Narrada per la Giovanna, una jove que s’entesta a conèixer la seva tieta Vittoria, incomprensiblement desapareguda de les converses i dels àlbums de fotografies familiars. Amb això desencadenarà, sense saber-ho, l’enfonsament de la seva família intel·lectual i burgesa, perfecta només en aparença.

‘La vida mentidera dels adults’ està protagonitzada per una adolescent inquieta i curiosa que busca esbrinar el secret que amaguen els seus pares.

Coníferes
Marta Carnicero
Quaderns Crema

Va ser l’any 2016 quan Marta Carnicero publicava la primera novel·la ‘El cel segons Google’ . Ara presenta la segona novel·la ‘Coníferes’, protagonitzada per  Joel viu a les Walden, una comunitat idíl·lica en plena natura que rebutja les noves tecnologies i advoca per una vida fidel als costums d’abans.

Amb el propòsit d’acostar-se a l’Alina, una nouvinguda que el té fascinat, comença a enviar-se cartes a si mateix a casa d’ella. Tot va bé fins que l’Alina n’hi lliura una que no ha escrit ell, el contingut de la qual suggereix que el remitent el coneix millor que ningú. A mesura que la relació avança, se succeeixen també els equívocs i les amenaces d’un sabotejador anònim decidit a separar la parella.

A poc a poc, i sense adonar-se’n, en Joel es veu atrapat en un inquietant laberint de miralls on el seu reflex sembla adquirir vida pròpia mentre ell lluita per agafar les regnes del seu destí.

La dona efervescent
Mar Bosch
Univers

Mar Bosch continua captivant als lectors amb el seu estil per oferir-nos una narrativa potent.  Autora de ‘Bedlam, darrere les hores càlides’, Les generacions espontànies’ i Vindràs amb mi després del diluvi’ publica un cop superat el confinament provocat per la COVID-19 la novel·la ‘La dona efervescent’. Bosch juga amb les paraules i amb el títol per apropar-nos a una nova història de l’Eva Botet, la protagonista de ‘Les generacions espontànies’.

L’Eva ara està sola i amb dos bessons sota el seu càrrec. La seva parella l’ha deixat i no es treu del cap a la seva sogra, la Remei, amb qui mantindrà un combat dialèctic on Mar Bosch demostrar una vegada més la seva capacitat per narrar amb ingredients com l’humor o la ironia. Novel·la guanyadora del desè PREMI L’ILLA DELS LLIBRES


Paraula de jueu / Palabra de judío
Martí Gironell
Columna/Planeta

Tretze anys després, Gironell publica ‘Paraula de jueu’ l’esperada segona part d’El pont dels jueus’,  la novel·la que el va fer debutar com a escriptor.
Amb ‘Paraula de jueu’ torna a Besalú en el moment que el mestre d’obres Pere Baró rep l’encàrrec de reconstruir el pont que tres-cents anys abans havia aixecat el constructor Prim Llombard. A Paraula de jueu serem testimonis de la reconstrucció del pont, la rivalitat entre les comunitats jueva i cristiana i la importància del Llibre de la creació i la paraula en la cultura jueva.

Uns germans inesperats
Amin Maalouf
Alianza Editorial
Traducció d’Anna Casassas

L’escriptor libanès descriu a la nova novel·la temes sobrela civilització, les identitats, el món i l’esperança. En aquesta ocasió ens vol descriure un futur amb optimisme després de la publiació de  “El naufragio de las civilizaciones”

L’Alec, dibuixant quinquagenari, i l’Ève, novel·lista d’un sol gran èxit editorial mític, són els únics habitants d’un illot minúscul de la costa atlàntica. S’eviten, fins al dia que tots els mitjans de comunicació deixen inexplicablement de funcionar i això els força a sortir. Què passa? S’ha produït una catàstrofe al planeta, després de tantes amenaces de conflicte nuclear i d’atemptats terroristes a gran escala? Què ha succeït a les altres illes de l’arxipèlag, a la costa, a la resta del país, a la resta del planeta?


Els nois de la Nickel
Colsom Whitehead
Edicions del Periscopi /Literatura Random House

L’autor de la novel·la ‘EL ferrocarril subterrani’ publica ‘Els nois de la Nickel’ una novel·la on denuncia els conflictes racials en un reformatori dels Estats Units on es va torturar i assassinar a joves negres davant de la passivitat de l’estat.

Ara, torna a narrar uns fets reals que han estat adaptats a la seva literatura. De l’esclavitud de la novel·la ‘El ferrocarril subterrani’ a les denúncies dels conflictes racials de la història de ‘Els nois de la Nickel’, basada en el reformatori Dozer School de Florida.
L’any 2014 Colson Whitehead llegia un reportatge publicat al Tampa Bay Times sobre la Dozier School for Boys de Marianna a Florida on descobria l’existència del reformatori nord-americà on gairebé durant un segle es va arribar a torturar, abusar i fins i tot assassinar principalment a joves afroamericans. El cas era força desconegut i els pocs que coneixien de la seva existència més aviat miraven a una altra banda, amb l’evident indiferència social.

PODEU TROBAR ELS QUE FALTEN AQUÍ

http://www.illadelsllibres.com/llibres-per-llegir-regalar-i-compartir-aquest-nadal-2020/