donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimarts, 15 de desembre del 2020

#BarrisVioletes pensats pels itineraris de les cures? Barris i espais públics i privats on es visibilitzi les tasques de les veïnes en tots els àmbits. Us presentem: Diagnosi sobre el treball de cures a la Zona Nord de Nous Barris

Fins ara el model econòmic de la societat  en el sector de les cures ha adoptat una dinàmica mercantilista centrada en el benefici econòmic que per una banda no cobreix les necessitats de la població i al mateix temps, molts cops, vulnera els drets laborals de les proveïdores. 


Des de l’economia feminista s’aposta per dotar de complexitat al treball de cures i posar-ho al centre de la vida i de l’activitat econòmica de la ciutat i dels barris. En la mateixa línia esdevé imprescindible explorar les necessitats en l’àmbit de les cures a la societat, ciutats, pobles, comarques .... És fonamental estudiar aquelles que no estan sent cobertes i tenir també la finalitat de garantir els drets de les persones treballadores. Aquests supòsits van en la línia dels estudis previs a la mesura de govern, a partir dels quals s’obren noves línies d’actuació a explorar com és l’abordatge d’aquesta realitat des del marc de l’Economia Social i Solidària, per ampliar la mirada sobre la manera de fer economia en el sector de les cures basada en la gestió democràtica i participativa, l’orientació a les necessitats humanes i el compromís amb la comunitat. 
Us convidem a llegir la diagnosi, realitzada coordinadament amb Barcelona Activa i Pla de Barris al capdavant les Autores :Esther Repullo, Ivana Soto i Clàudia Viñas i la  Col·labordora: Rosa Ortizté amb objectiu general explorar les necessitats de cures dels barris de Zona Nord de Barcelona i indagar alhora l’interès de les persones treballadores de la llar i del sector de les cures en canviar el model actual i començar  a caminar cap a l’emprenedoria col·lectiva. Per abordar aquest objectiu general, la present diagnosi pretén trobar alternatives i millores en la seva ocupació i per això treballem amb tres objectius específics: Explorar quines són les necessitats de cures de la població de Zona Nord (concretament de la gent gran i dependent, infants i altres persones susceptibles de ser beneficiàries). Explorar quins serveis i en quines condicions estan proveint actualment les necessitats de cures. Explorar l’interès de les persones treballadores de la llar en iniciatives d’emprenedoria col·lectiva en el marc de l’ESS