donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

diumenge, 12 de juny del 2016

S'ha de valorar més l'Esport Femení per aconseguir bones esportistes i s'ha de treballar molt bé i en bones condicions. #Dona&sport2.0

Promoció Esport Femení
Parlem 8taularodona dona i esport,escacs futur,bàsquet Balàfia
Continuem treballant per la 8taularodona DONA I ESPORT. Reunió amb la regidora de Polítiques d'igualtat de l' ajuntament de Lleida Sra. Sara Mestres, per parlar de dones i esport a ressò de La Declaració de Brighton que ofereix un ampli conjunt de principis per al desenvolupament d'oportunitats per a les dones i l'esport i que te com a Objectiu primordial:desenvolupar una cultura esportiva que permeti i valori la plena participació de les dones en tots els aspectes de l'esport".
Es reconeix el gran valor de l'esport que, una vegada practicada justa i equitativament, enriqueix la societat i l'amistat entre les nacions i ofereix una àmplia gamma de beneficis a les persones. Promou la contribució que les dones poden fer amb l'esport i el fet que la participació en l'esport pot enriquir, realçar i desenvolupar la vida de les dones.
La Declaració reconeix que les activitats esportives i esportives són un aspecte integral de la cultura de cada nació,  posa en relleu les desigualtats que existeixen en els nivells de participació i oportunitats per a les dones i les nenes en comparació amb els homes i els nens. A més, identifica que les dones segueixen estant poc representades en els mitjans de comunicació,
en la gestió, coaching i arbitratge, en particular en els nivells superiors i que sense les dones líders, prenedors de decisions i models a seguir dins de l'esport, la igualtat d'oportunitats per a les dones i les nenes no s'aconseguirà.
La Declaració va dirigida a tots els governs, autoritats públiques, organitzacions, empreses, centres educatius i de recerca, organitzacions de dones i individus que són responsables de, o que influeixen directament o indirectament, la conducta, el desenvolupament o la promoció de l'esport o que de qualsevol manera involucrats en l'ocupació, l'educació, gestió, formació, desenvolupament o la cura de les dones en l'esport. Està destinat a complementar tots els estatuts esportius, locals, nacionals i internacionals, lleis, codis, normes i reglaments relacionats amb la dona o l'esport.
Es tracta d'un compromís de les organitzacions governamentals i no governamentals i totes les institucions involucrades en l'esport per aplicar els principis enunciats en la Declaració mitjançant el desenvolupament de polítiques, estructures i mecanismes que permeti
• Assegurar que totes les dones i les nenes tenen l'oportunitat de participar en l'esport en un entorn segur i propici que conserva els drets, la dignitat i el respecte de la persona
• Augmentar la participació de les dones en l'esport en tots els nivells i en totes les funcions i rols
Assegurar que els coneixements, experiències i valors de les dones contribueixen al desenvolupament de l'esport
• Promoure el reconeixement de la participació de la dona en l'esport com a contribució a la vida pública, desenvolupament comunitari i en la construcció d'una nació sana, 
• Promoure el reconeixement per part de les dones en el valor intrínsec de l'esport i la seva contribució al desenvolupament personal i estil de vida saludable.
La Declaració defineix deu principis en què es convida a tots els involucrats en l'esport per aplicar mitjançant el desenvolupament de polítiques, estructures i mecanismes. Aquests són en els punts clau:
• Equitat i Igualtat a la Societat i l' Esport
• Instal · lacions
Escola

Hem exposat a la regidora de Polítiques d'Igualtat de Lleida que creiem que el principal per fomentar-lo és primer que els mateixos clubs apostin per l’esport femení i si aquests aposten, després vindran les institucions, ajuntaments, diputacions, generalitat,  la premsa, el treball ha de ser conjunt, si no aposten per l'esport femení malament anem. No hi ha dubte que sense els mitjans de comunicació tampoc anirem molt lluny i que són una part fonamental perquè l’ esport femení es valori més. Creiem  que surten poc les esportistes als mitjans tot i que més que anys anteriors. El que passa és que és insuficient, i si sortim és un quadradet petit. Creiem que la cobertura és molt poca. Lleida ha de ser pionera !!