donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

divendres, 23 d’octubre del 2015

Commemoració del Dia Internacional de la Dona Rural 2015 a Lleida i Comarques


Coincidint amb la commemoració el Dia Mundial de les Dones Rurals, aquest dijous 15 d’octubre, la regidora de Polítiques d’Igualtat, de l' Ajuntament de Lleida, Sara Mestres, ha assistit al primer taller Què opinem les dones? del programa Activa’t al Casal 2015/2016, que ha estat dedicat a les dones de l’Horta de Lleida.
A l’acte, que ha tingut lloc al Casal de la Dona, hi han assistit una vintena de dones del municipi i de partides de l’Horta com Rufea, Grenyana, Camí de la Mariola o Llívia. La finalitat d’aquest taller participatiu, a banda de retre homenatge a dones de l’Horta, ha estat donar a conèixer la seva realitat específica, posant en valor el seu treball, molts cops invisible i invisibilitzat, el seu rol en les explotacions i les seves capacitats; i, per altra banda, deixar constància de les seves necessitats i recollir les propostes de millora. 

El Dia Mundial de les Dones Rurals es commemora cada any, des de 2008. Aquesta data, marcada per l’Assemblea General de les Nacions Unides, serveix per reconèixer la contribució de les dones al desenvolupament del món rural i agrícola i el seu especial paper en la producció d’aliments i eradicació de la pobresa. És una celebració que té en compte les moltes i diverses realitats de les dones rurals en cada context, amb reptes com preservar l’entorn, garantir l’accés de la població als aliments, la continuïtat de les comunitats amenaçades per la creixent industrialització i l’accés de les dones als recursos productius, financers i formatius. 
Pretén visibilitzar la important contribució de les dones a la seguretat alimentària, el seu interès i defensa del desenvolupament sostenible i de les pràctiques ecològiques. En l’àmbit rural, el paper de les dones és rellevant en l’agricultura i ramaderia, en el manteniment dels espais naturals i de l’entorn, en la nutrició i la salut, en l’educació i la transmissió dels sabers i pràctiques acumulades al llarg dels anys i de l’experiència i, el més important, en la sostenibilitat de la vida en el seu sentit més ampli.
D'altra banda, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP)  i l’Institut Català de les Dones (ICD) a Lleida,  van organitzar una jornada matinal  ‘La succesió en l'empresa agrària familiar’, que se celebrà a l’Escola Agrària de Tàrrega (Avinguda de Tarragona, s/n). El director dels Serveis Territorials del Departament  Jaume Fabà, va presentar l' activitat i van intervindre entre altres, la Coordinadora Territorial de l' ICD, Sra. Carme Catelló, aquesta sessió s’inscriu dins dels d’actes commemoratius del Dia Internacional de la Dona Rural 2015 i que ha estat organitzada conjuntament.