donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dilluns, 22 d’abril del 2013

La demarcació de Lleida compta amb un nou model d'intervenció per atendre a les dones en situació de violència masclista

La Taula institucional del Circuit de les comarques de Lleida per a l’abordatge de la violència masclista on s’ha aprovat el Protocol per a l’abordatge de la violència masclista a la demarcació de Lleida es va constituir dimarts passat amb l' assistència de la presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Montse Gatell, i el delegat territorial del Govern de la Generalitat de Catalunya a Lleida, Ramon Farré, la Regidora d' Igualtat de l' Ajuntament de Lleida, la Representant de l' Assemblea Territorial de les Dones  de Lleida (ATD)  i d'altres interlocutors. Aquest document defineix el model d’intervenció i atenció a les dones que travessen situacions de violència masclista i concreta les competències de cada institució i servei, tot donant compliment a la Llei del dret de les dones a eradicar la violència masclista.


En concret, el Protocol estableix la xarxa de coordinació interprofessional, l’itinerari territorial d’atenció, els estàndards de serveis que determinen els criteris d’actuació que s’han d’aplicar en qualsevol intervenció i la relació de serveis implicats. Determina i recull el treball unitari del Govern de la Generalitat, l’administració local, el teixit associatiu i la societat en el seu conjunt.


La presidenta de l’Institut Català de les Dones ha destacat en el transcurs de la reunió que “el Protocol representa la fermesa, la unió d’esforços i implicacions necessàries per eradicar la violència masclista i millorar la resposta que, com a societat, donem a les dones perquè puguin exercir el seu dret a viure en llibertat”. I ha subratllat que “només amb les noves sinèrgies que es generen a partir del treball en xarxa i la tasca coordinada de cadascun dels agents implicats en la lluita contra aquesta problemàtica estructural podrem avançar de manera efectiva en la prevenció, la sensibilització, l’atenció a les dones, la seva recuperació i la dels seus fills i filles”.