donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dissabte, 6 d’abril del 2013

CONSELL NACIONAL DE DONES DE CATALUNYA :1989-2005-2013

El Consell Nacional de Dones de Catalunya

(CNDC)

triplica el nombre d'entitats que en formen part 

avui 6 d'abril de 2013 : PLENARI -refundació-revisió ...?

Aquest organisme, que es va constituir el 14 de febrer de 2005 , començà una nova etapa amb una participació inicial de 390 associacions, es va constituir el Plenari del CNDC, així com la seva Comissió Permanent, i es van presentar les conclusions del procés participatiu del document Pla d’Acció i Desenvolupament de les Polítiques de Dones a Catalunya (2005-2007). També és va aprovar el calendari de les reunions del Plenari, de la Comissió Permanent i del procés de dinamització i constitució de les Assemblees Territorials de Dones de Catalunya.
El nou Consell de Dones de Catalunya, òrgan participatiu i consultiu de l’Institut Català de la Dona, que ha augmentat en un 188% el nombre d’entitats, grups i associacions de dones que hi participen, és degut a l’eliminació dels antics requisits per formar-ne part, que exigien a les associacions acreditar un mínim de 200 persones associades i un mínim de dos anys d’activitats continuades.
L’eliminació d’aquestes condicions permet participar a moltes entitats i grups de dones que abans no podien fer-ho. Ara s’accepta l’entrada de col·lectius femenins encara que no s’hagin constituït legalment, però sí formalment, com a associació, i no es té en compte el nombre de sòcies. També es demana que no tingui ànim de lucre i que els seus acords de constitució no estiguin en contradicció amb els objectius del CNDC.
Les 204 associacions actuals provenen de 30 comarques d’arreu de Catalunya i inclou agrupacions d’entitats, associacions de dones, seccions de la dona dels sindicats i dels partits polítics, i grups de recerca d’universitats. Entre les associacions que tenen ara veu i vot en el CNDC hi ha des d’associacions professionals, i grups de dones d’àmbit local fins a col·lectius de dones immigrants, gitanes o grups que treballen per a defensa dels drets de les dones amb perill d’exclusió social.
 En el  marc constitucional  de Catalunya el CNDC és un instrument per enfortir i garantir les polítiques de dones.  El CNDC presenta ponències a les sessions de la CSW (Commission on the status of women) de Nacions Unides, que te lloc cada any entre el 28 de febrer i  el’15 de març.
El ConselL Nacional de Dones de Catalunya és l’òrgan consultiu de l’ICD amb representació de 390 associacions de dones de tot el territori català.
Mitjançant aquest Consell, les entitats de dones de Catalunya esdevenen interlocutores de les polítiques que fa el Govern de la Generalitat, en especial dels plans específics de dones i de les normatives legals relacionades amb l’abordatge de la violència masclista.