donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

divendres, 7 d’octubre del 2011

Igualtat : Tres dones guanyen el premi Nobel de la Pau 2011


Per la seva lluita en favor de les dones. El guardó es veu com una senyal en favor del paper de les dones en la societat, sobretot als països en vies de desenvolupament.
Ellen Johnson-Sirleaf és la primera dona elegida democràticament per a la Presidència en la història de l’Àfrica”. “Des de la seva investidura el 2006, ha contribuït a garantir la pau a Libèria, a promoure el desenvolupament econòmic i social i a reforçar la posició de les dones”.
Leymah Gbowee va mobilitzar i va organitzar les dones de tots els grups ètnics i religiosos a fi de garantir la participació de la dona en les eleccions”, va destacar el Comitè. “Des d’aleshores ha treballat per millorar la influència de les dones a l’Àfrica Occidental i en les situacions de postguerra”.
Quant a la tercera guardonada, el Comitè va declarar que, “en les circumstàncies més difícils, tant abans com durant la” Primavera Àrab’, Tawakkul Karman va jugar un paper destacat en la lluita pels drets de les dones i per la democràcia i la pau al Iemen “.
Leymah Gbowee

Ellen Johnson-Sirleaf

Tawakkul Karman

El premi serà dividit a parts iguals entre les tres guardonades. “No es pot arribar a la democràcia i una pau perdurable en el món a menys que les dones obtinguin les mateixes oportunitats que els homes a l’hora d’influir en el desenvolupament a tots els nivells de la societat”, va indicar el Comitè noruec en un comunicat.El Comitè va recordar també que, el 2000, el Consell de Seguretat de Nacions Unides va aprovar la resolució 1325, en què, per primera vegada, es definia la violència contra les dones en els conflictes armats com “un tema de seguretat internacional”. El text “destacava la necessitat que les dones participin en un pla d’igualtat amb els homes en els processos de pau i en la construcció de la pau en general”, va afegir el comunicat.“El Comitè Nobel noruec espera que el premi a Ellen Johnson-Sirleaf, Leymah Gbowee i Tawakkul Karman ajudi a posar fi a la repressió de les dones, que encara persisteix a molts països, i a fer realitat el gran potencial que les dones representen per a la democràcia i la pau”, va concloure.
Per saber-ne més : http://www.vilaweb.cat/noticia/3936205/20111007/nobel-pau-premia-lluita-dones-pau-liberia-iemen.html i http://ib3noticies.com/20111007_165373-tres-dones-guanyen-el-premi-nobel-de-la-pau-2011.html. Tres dones guanyen el premi Nobel de la Pau 2011