donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimecres, 7 de setembre del 2011

ONU Mujeres/Dones/Women : Presentem les cinc prioritats anunciades per Bachelet Directora Executiva

La Primera Sessió Ordinària de la Junta Executiva d'ONU Dones, que és celebrà el 26 de gener de 2011 és va transmetre  en viu per webcast.
En aquest context, la directora executiva de l'entitat, Michelle Bachelet, va presentar les cinc prioritats que guiaran l'actuació de la nova agència de l'organització internacional dedicada a combatre la discriminació i promoure la igualtat de gèneres.
"Estic determinada a convertir ONU Dones en un catalitzador del canvi, oferint nova energia, aprofitant idees i valors existents i reunint a dones i homes de diferents països, societats i comunitats en una mateix esforç", va assegurar en la seva intervenció Bachelet.
"La visió de futur de l'ONU Dones és un món on homes i dones tenen oportunitats i capacitats iguals, en què el principi de la igualtat de gèneres permea les agendes de seguretat, pau i desenvolupament", va assegurar la directora.
Va explicar que el primer dels camps en què l'agència centrarà la seva atenció és l'ampliació de la presència de la dona en els llocs de lideratge de la societat, tant en el terreny públic com en l'empresa privada.
Segon, es va comprometre a redoblar els esforços per eradicar la violència de gènere, amb l'impuls a cada país de mecanismes jurídics i socials que protegeixin a les víctimes dels agressors.
Com a tercera prioritat esmentar la protecció de la dona i les nenes en les situacions de conflicte, particularment on són blanc de violència sexual, així com l'increment de la seva participació en els processos de negociació i consolidació de la pau en els països que emergeixen de un conflicte.
Bachelet també es va comprometre a treballar en la concessió de major independència econòmica a la dona, incrementant la seva participació en la vida laboral i garantint el respecte dels seus drets en l'àmbit econòmic.
Finalment, va exposar, com a cinquè objectiu, incloure la igualtat de gèneres en un factor de pes en l'elaboració de pressupost, plans de desenvolupament o estratègies per combatre la pobresa.
Segons Bachelet, la nova agència ha de col.laborar amb els països membres de Nacions Unides perquè desenvolupin polítiques i legislació relacionada amb la igualtat que els permetin assolir els objectius internacionals en aquesta matèria.
L'ex presidenta de Xile va explicar que l'agència ha desenvolupat un pla d'actuació per als pròxims cent dies, amb el qual pretén posar en marxa les seves operacions després de mesos de preparatius. Aquest pla es presenta avui a la seu de Nacions Unides.

 Per conèixer més detalls pot consultar a www.unwomen.org
Es pot també llegir el discurs complet de Michelle Bachelet en l'obertura de la primera reunió ordinària de la Junta Executiva de l'Entitat de l'ONU per a la Igualtat de Gènere i l'Empoderament de la Dona.