donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

diumenge, 11 de setembre del 2011

Pel català i Catalunya, som-hi !

Diada Nacional de Catalunya a Lleida



Convivència respectuosa. La vinculació dels drets socials i nacionals és una qüestió cabdal en la construcció d’una comunitat socialment justa i cohesionada. A Catalunya la recuperació de la identitat cultural i lingüística forma part d’aquest gran objectiu de construir una societat amb igualtat de drets per a tota la ciutadania.
Encara avui el català es troba en una situació de clara inferioritat respecte del castellà en massa àmbits socials, per la qual cosa són necessàries actuacions decidides per garantir-ne la presència. El model d’immersió lingüística aplicat a Catalunya amb la implicació de la comunitat educativa, consolidat els darrers anys en la legislació educativa del país, ha demostrat àmpliament que és eficaç i que gaudeix de consens. Aquest model no només ha facilitat el coneixement de la llengua catalana a amplis sectors de la societat que no hi tenien accés sinó que també, de manera especial, ha configurat un model educatiu integrador i de cohesió de la vida comunitària. 
Aquest any, la diada del 2011 es torna a focalitzar en l’edifici singular del Roser, el lloc on, històricament les organitzacions polítiques i la societat civil de Lleida ha dut a terme les ofrenes l’onze de setembre. Un edifici símbol de la resistència de totes les lleidatanes i lleidatans que lluitaren per les nostres llibertats com a poble i que foren massacrades per les tropes de Felip V el 1707.