donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dijous, 8 de setembre del 2011

ONU Dones : Documents Rectors


17th Session of Human Rights Council 14 June 2011

Diversos acords internacionals regeixen la tasca d'ONU Dones:
Convenció sobre l'Eliminació de Totes les Formes de Discriminació contra la Dona (CEDAW). La "carta de drets de les dones" és la pedra angular de tots els programes d'ONU Dones. Més de 185 països són parts de la Convenció.
Declaració i Plataforma d'Acció de Beijing (PAB). Adoptat pels governs en la Quarta Conferència Mundial de la Dona de 1995, el document estableix els compromisos dels governs per augmentar els drets de les dones. Els estats membres van reafirmar i reforçar la plataforma l'any 2000 durant la revisió de progrés a cinc anys de la Conferència de Beijing i van prometre accelerar l'aplicació d'aquests instruments durant la revisió dels deu anys el 2005 i la revisió dels 15 anys en 2010.
La Resolució 1325 del Consell de Seguretat de l'ONU sobre Dones, Pau i Seguretat (2000) va reconèixer que la guerra afecta les dones de manera diferent i va reafirmar la necessitat de potenciar el rol de les dones en l'adopció de les decisions referides a la prevenció i la resolució dels conflictes. Posteriorment, el Consell de Seguretat de l'ONU va adoptar quatre resolucions addicionals sobre dones, pau i seguretat: 1820 (2008), 1888 (2009), 1889 (2009) i 1960 (2010). En conjunt, les cinc resolucions representen un marc crític per millorar la situació de les dones en els països afectats per conflictes armats.
La Declaració del Mil lenni i els Objectius de Desenvolupament del Mil lenni van ser adoptats per tots els Estats Membres de l'ONU i s'enuncien una sèrie d'objectius i metes mesurables amb un termini de temps fixat per al 2015 per promoure la igualtat de gènere i lluitar contra la pobresa, la fam, la malaltia, l'analfabetisme i el deteriorament del medi ambient.
                                                              UN Photo/Jean-Marc Ferré
Michelle Bachelet (left), Executive Director of UN Women, addresses the Human Rights Council at its 17th session, in Geneva, Switzerland. Pictured beside her is Navanethem Pillay, UN High Commissioner for Human Rights.10 June 2011. Geneva, Switzerland. 
UN Women Chief Addresses Rights Council’s 17th Session