donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

divendres, 19 de novembre del 2010

PAVELLÓ “AGNÈS GREGORI I PRUNERA”. Agraïment i punt i seguit

GRÀCIES PER LA VOSTRA PASSIÓ I ENTUSIASME !!!

DonaBalàfia Associació en representació de les dones i homes de Lleida, de les comarques i de l’Associació de Veïns de Balàfia i la seva Vocalia de la Dona, agraeix a totes i tots els que han participat en la visibilització d’unes dones que en els anys 30 formaren part del Centre de Cultura i Esports de la ciutat. Aquestes dones van fer història, són les Pioneres de l’ Esport Lleidatà i el passat dissabte 23 d’octubre és va fer justícia, nomenant el nou pavelló situat a Balàfia, a la màxima representant d’aquella colla de noies, l’ Agnès Gregori Prunera, Campiona de Catalunya de Velocitat l’any 1935.
La nostra il•lusió i sobretot l’entusiasme amb que tota la ciutadania lleidatana es va abocar en la recollida de signatures, te pocs precedents. La nostra tasca no és de traca i mocador, nosaltres volem ser com la pluja fina, visibilitzant, donant llum a les feines i treballs realitzats per una part de la població, les dones, molts cops relegada i ignorada. En aquesta tasca encara no hem fet més que acabar de començar, tenim corda i feina per estona.
Volem agrair en primer lloc al Paer en Cap, Sr. Angel Ros, la seva valenta decisió, no cal dir que els regidors Sr. Joan Gómez, Sra. Neus Brocal i Sr. Txema Alonso, l’han acompanyat en aquesta tasca. Quedarà per la història d’aquest país que unes i uns polítics han obert camí per aquest reconeixement. Tot un èxit. La Coordinadora Territorial de l’ Institut Català de les Dones, Sra. Elena Fuses, que també ens ha acompanyat en el trajecte.
Des d’aquestes línies volem fer un reconeixement a les institucions, entitats i per damunt de tot a les persones que han posat fe, esforç i treball en la recollida de signatures, la seva emprenta perquè aquest pavelló esdevingués batejat amb el nom d’una atleta de principis del Segle XX, Agnès Gregori Prunera. Pionera de l’ Esport Lleidatà.
Ara podem afirmar que Lleida estima i reconeix les seves esportistes, les atletes i totes les que han estat, son ara i seran en el futur un referent exemplar per a les noves generacions.
Mercès a totes i tots per la vostra contribució a aquesta iniciativa.