donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

diumenge, 14 de novembre del 2010

Caminada de Marxa Nòrdica 14/11/2010- El Setge de 1810 : La Guerra del Fràncès


Prop de 250 persones han participat a  la caminada en record del Setge de 1810. En  el recorregut s’ha fet  diverses parades on de la ma de       l’ historiador i arqueòleg J.R. González s’ha fet un resum històric cultural de l’esdeveniment. El setge que van fer a Lleida les tropes de Napoleó comandades pel general Suchet. Els Integrants del Grup EFIS han realitzat un petit taller per ensenyar la tècnica de la Marxa Nòrdica. 




El setge de 1810.
Lleida va ser la primera ciutat catalana en sublevar-se contra l'invasor francès l'any 1808. Dos anys després el mariscal Suchet assetjava la ciutat i en un mes va aconseguir prendre-la després d'un cruent bombardeig sobre la població civil que era a les portes del Castell Principal. Els primers atacs foren contra Gardeny però finalment l'exèrcit napoleònic  va  trencar les muralles per la zona del baluard del Carme. Al Secà de Sant Pere era des d' on es va dirigir l'assalt, concretament a la torre de Juan de Rey.