donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dissabte, 17 de juliol del 2010

Presentació de DonaBalàfia Associació a l' Alcalde de Lleida.

CARTA AL SR. ALCALDE DE LLEIDA de part de DonaBalàfia Associació

En primer lloc volem felicitar-lo per la feina feta, la ciutat de Lleida està al SXXI de la seva mà i amb molt bon criteri segons la nostra humil opinió, encara que hi havia coses planificades, vostè ho ha fet possible. Qui ho porta a terme es vostè. Ens estimem la nostra ciutat i de veritat creiem que està fent una feina de modernització, transformació i de renovació que no es pot comparar amb cap altra, diríem que potser es una de les millors de tots els temps.
La mateixa composició del Cartipàs Municipal amb dones en regidories clau com la d’economia, seguretat ciutadana, urbanisme ... juntament amb l’aposta per les Polítiques d’ Igualtat ens fa adreçar-nos a vostè amb la complicitat i l’admiració de qui lluita amb nosaltres colze a colze pel progrés del col•lectiu femení que és el de tots.
Centrant-nos en el nostre barri de Balàfia, aquest també es un clar exemple de transformació i millora, però per a nosaltres encara hi ha molt per fer, per tant, també volem encoratjar-lo, ara ja està en marxa, a persistir i no decaure, i seguir. Som el barri on encara, malgrat tota la feina feta darrerament, resten dificultats per les persones amb mobilitat disminuïda, entre elles, tota l’ “espina dorsal del barri” : Batlle Porqueres. Encara avui, les persones en cadira de rodes, que viuen a la part vella del barri, no poden arribar directament des de alguns carrers a l’ HUAV, per exemple.
A la nostra Associació DonaBalàfia, juntament i en col•laboració amb l’ AVV de Veïns i la seva vital Vocalia de la Dona estem porta’n a terme un treball de recuperació de la memòria històrica de les Esportistes lleidatanes de principi de segle. Això ens a portat a assabentar-nos dels noms de moltes dones oblidades i poc reconegudes. D’altra banda i arran d’un estudi publicat i difós a la premsa local, situa a Lleida com la ciutat catalana on hi ha MENYS noms de dones als seus carrers places i equipaments. Proposem amb el beneplàcit de l’ AVV. que els nous carrers i places del polígon SUR19 es bategin tots ells amb noms de dones. Ens permetem l’atreviment de fer-vos avinent un llistat de més de cent dones per que si ho creu convenient el faci arribar a la comissió de noms de carrers. Si més no, aprofundirem en la tasca a la qual ens consta vostè es molt sensible per la visibilització de la dona i la seva aportació històrica i actual a la nostra ciutat i país.
Finalment i en la mateixa línia, un altra petició, potser la més important, estem en una època que la recuperació de la memòria històrica és un aval de modernitat i justícia, està molt avançada la construcció del pavelló que compartirem amb els nostres veïns i veïnes del Secà de Sant Pere. Nosaltres li presentem instàncies i més de 2500 signatures autentificades on és demana que el nou pavelló s’anomeni Agnès Gregori i les Pioneres de l’ Esport Lleidatà. Entre elles una Vintena d’Entitats com L’Ateneu Popular de Ponent, el Consell Esportiu del Segrià, Associació de Dones d’ Artesa de Segre, Centre Excursionista de Lleida CEL. Avall (Associació d’exatletes de Lleida). Associació de Dones del Solsonès. Mercat Municipal de Balàfia. Federació Catalana de Basquetbol. SPS SCCL. MONCARGE S. COOP. C. LTDA. Associació de Dones d’ Artesa de Lleida. Ilergestió Pime S.L. PNEUTEC PONENT S.L.U. PNEUTEC PONENT, S.L.U. AutoEscola Paris. LINFEDEMA Lleida. Associació Protectora d’Animals Lydia Argilés. Associació de DIABÈTICS de Catalunya, Delegació de Lleida. Associació de Dones de la Verge Carrasumada ...
A més hem fet recerca, ens consta i podem afirmar que Lleida seria la primera ciutat (pionera) de Catalunya en posar el nom d’una esportista a un pavelló .
Salut